14. september 2021

Tag temperaturen på din arbejdsglæde

/files/assets/news/tilbage-credits.jpg

I år er der flere forhold, der gør, at det kan virke enormt hektisk og stressende at vende tilbage til jobbet efter ferien. Vi har nemlig ikke bare haft ferie. Vi vender også tilbage efter halvandet år med nogle helt andre arbejdsvilkår. Afstand får os ofte til at se tingene på en anden måde, og det er ikke ualmindeligt, at der er ting, vi gerne vil lave om på, når vi vender tilbage. KS’ Trivselsbarometer kan hjælpe dig til at skabe orden i dit arbejdsliv igen. 

I KS får vi typisk henvendelser i denne tid, hvor vi er i ”ferie slut – arbejd begynd” fasen. Og nu er der så kommet den ekstra dimension, at man efter at være tilbage på ferie måske også er fuldt tilbage på arbejdspladsen efter en lang tid med nedlukning.

Vi kan mærke på medlemmerne, at mange gerne vil have en snak om, hvordan de kan påvirke eller ændre forhold på arbejdet, der ”irriterer” eller faktisk fratager både glæde og motivation. Pludselig er vi tilbage i hverdagen med stramme deadlines, møder og planlægning af både arbejdsdagen og privatlivet. Og ikke helt klar til det.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man kan være mere udmattet i denne periode, fordi man får mange flere indtryk end man har været vant til.

Alt for mange KS’ere henvender sig, når arbejdsglæden er i bund, problemerne har tårnet sig op, og det kan være svært at finde en udvej eller løsning.

Det er her, du kan have glæde af vores Trivselsbarometer. Her kan du nemlig se hvor galt det egentlig er med din arbejdsglæde.

KS Trivselsbarometer finder du her. Barometeret er tænkt som en hjælp til, at man i tide kan se tegn på at ”noget knirker”. Brug barometeret - måske en gang hver anden måned – og tag temperaturen på din arbejdssituation. Kontakt os endelig – hellere for tidligt end for sent.

Kommer du frem til, at din glæde ved arbejdet måske ikke længere er så stor, som den har været, så er det en idé at handle, før spiralen bevæger sig for langt ned. Det er ofte ikke den bedste løsning febrilsk at søge væk fra arbejdet og forsøge at finde hvilket som helst nyt.

Et par gode råd kan være:

  1. Handler det om dine arbejdsopgaver? Så sæt dig ned og lav en plan for, hvilke arbejdsopgaver du gerne vil bruge mere tid på eller nye, du gerne vil have. Præsenter et konkret oplæg for din leder. Du har ikke så meget at tabe. Læs vores artikel om jobcrafting her.

  2. Handler det om dine kolleger? Ovenstående øvelse kan måske være behjælpelig her også. Får du mulighed for nye arbejdsopgaver, er det også muligt, at du får nye kolleger at arbejde tæt sammen med.

  3. Handler det om din chef? Det er vigtigt ikke at begynde at pege fingre, for folk har som oftest en god grund til at handle, som de gør. Vil du have en dialog med din chef, må du blive på egen banehalvdel. Sæt ord på, hvordan du oplever situationen, og hvad dine behov er. Det er klart det mest konstruktive, og det der er nemmest at handle på som chef.

  4. Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere at være fuldt tilbage på arbejde, eller hvordan du får styr på din hjemmearbejdsplads, så kontakt KS på 3391 9800.

Edit page