29. september 2022

Strik, faglighed - og meget andet godt

/files/assets/Knitvaerket.jpeg
Foto Nikolaj Kristian Carlsen

KS netværksgruppen Knitværket mødes ikke bare om strikkepinde og hæklenåle. Der er både plads til gode råd om håndarbejde og faglige diskussioner.

KS-medlemmet Ann Charlott Nielsen lærte at strikke under corona, og ret hurtigt fandt hun ud af, at KS har et netværk for strikkere, og det meldte hun sig så ind i. Siden har hun både fået sparring om strikning og engageret sig i planlægningen af møderne i Knitværket. Det gør hun sammen med tidligere KS-formand Per Lindegaard Hjorth og KS’eren Janne Haugland.

”Man behøver ikke at kunne strikke eller hækle for at være med her – men det er en god ide, hvis man har lyst til at lære det, og vi lærer gerne forskellige strikke- og hækleteknikker fra os undervejs,” fortæller de tre.

Mens de strikker og hækler, taler de 10-15 medlemmer, som Knitværket cirka har, om mange ting, også om deres fælles kommunikationsfaglighed, og hvad der rører sig i faget for tiden.

”Når vi mødes, begynder vi normalt stille og roligt med kaffe og lidt frugt, og som regel har vi også en netværksøvelse – hvem er vi hver især, hvad er vi optaget af, hvilket håndarbejde er vi i gang med lige nu. Mens vi strikker, er der så også et fagligt indlæg. Vi har blandt andet hørt podcast om KS’ernes faglighed, vi har haft et oplæg fra en KS-medarbejder om, hvordan man håndterer mange opgaver, og vi har lært noget om at skrive klart,” fortæller Per Lindegaard Hjorth.

”Jeg har et job, hvor jeg er alene om min faglighed på arbejdspladsen, og jeg bruger Knitværket som inspiration til faglige diskussioner og til at få hjælp med en strikkeopskrift, så det er begge dele, og jeg er glad for at have nogen, jeg kan sparre med rent fagligt,” fortæller Janne Haugland.

Diskussionerne føder nye ideer til emner, der kan tages op. Næste gang Knitværket mødes – det er den 10. oktober fra 17 til 19 - sætter de fokus på Employee Advocacy. De har inviteret Marta Karolina Olsen til at give en kort introduktion til emnet. Efter oplægget vil de sammen udveksle erfaringer og sparre med hinanden. Hvis du har erfaring med området, vil du have mulighed for at give gode råd til andre, knitværkere, der ikke har lige så stor erfaring eller står for at skulle implementere Employee Advocacy i deres virksomhed. Og hvis du ikke har erfaring med emnet, ja så kan du få ny inspiration.

Hvis du har fået lyst til at være med og har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Per Lindegaard-Hjorth (per.hjorth@mail.tele.dk). Knitværket har i øvrigt også sin egen Facebook-gruppe, som du er velkommen til at melde dig ind i og dermed følge Knitværket.

Læs mere og tilmeld dig her

Edit page