28. september 2021

Sprogprisen '21: Sprogros og prisregn

/files/assets/news/sprogpriserne-credits.jpg

Sprogros til Sundhedsstyrelsen for stædighed og selvironi i kategorien krisekommunikation. Også sprogpriser til Nordea, Naturstyrelsen, Genopbyggerne og Too Good To Go.

”Vi er mere end almindeligt imponerede over en stor og stædig indsats, hvor I har skullet lære os ikke bare nye ord, men også nye vaner.”

Sådan begrundede kommunikationsrådgiver og sprogprisdommer Anne Katrine Lund, hvorfor Sundhedsstyrelsen tirsdag aften fik Sprogprisen.dk 2021 for bedste krisekommunikation.

”I har knoklet for klarhed, I har haft modet til også at have et selvironisk glimt i øjet og I har kæmpet for at få os til at holde stand, holde ud og holde ved”, lød det videre fra Anne Katrine Lund. Hun overrakte prisen til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, som lagde hus til Sprogdagen 2021 med krisekommunikation som årets tema.
I kategorien årets bedste tekst på sociale medier fik en anden statslig myndighed, Naturstyrelsen, prisen for et Facebook-opslag om overnatning i det fri, tilsat både humor og selvironi. Prisen for bedste visuelle budskab gik til Genopbyggerne for et spil, der netop skal ”genopbygge” vores liv efter coronatiden. Og i kategorien årets bedste tekst var der en pris til Nordea for ”mod til at bryde konventionerne” i et brev om datasikkerhed.
Endelig fik Too Good To Go en særlig, uden for kategori-pris for en kampagne mod madspild med det enkle budskab ”Ofte god efter” som tilføjelse til ”bedst før”-datomærkningen.

Bag prisen står Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, kurtstrand.dk og Syntaksis. Læs mere på www.sprogprisen.dk
Dommerkomitéens formand: Ph.d. i retorik Anne Katrine Lund, AKL Kommunikation. Dommerkomitéens øvrige medlemmer: Teaterinstruktør Peter Langdal, kommunikationsrådgiver Sune Bang, bestyrelsesformand Anne-Marie Skov, Tuborgfondet og professionelt bestyrelsesmedlem og direktør Charlotte Sahl-Madsen.

Edit page