12. december 2018

Skal du være karriereklar i 2019? 4 karrieretips til det nye år

/files/assets/news/javier-allegue-barros-768453-unsplash.jpg

Jul og nytår står for døren. Det er tid til at kigge fremad og se på, hvordan du over det næste år kan udvikle dig bedst muligt i retning af drømmejobbet. Her er 4 bud på metoder til faglig udvikling, som du bør gøre brug af i 2019. Foto: Javier Barros.

Der er altid måder man hver dag kan blive klogere på sig selv og sin faglighed, og der opstår hele tiden nye muligheder for personlig udvikling. Kommunikation og Sprog giver dig her 4 bud på metoder til faglig udvikling, som du bør gøre brug af i 2019 for at styrke din karriere – og hvordan vi som fagforening kan hjælpe dig til at nå dine mål.

1. Opkvalificer dig med kurser, gåhjemmøder og konferencer
I en travl hverdag kan man hurtigt nedprioritere at komme ud og blive fagligt inspireret, men det er typisk i mødet med nye mennesker, fagligheder og information at man får inspirationen som skaber udvikling tilbage på arbejdet. Og det behøver ikke koste noget, for mange danske virksomheder, bureauer og organisationer laver gratis inspirationsmøder – og det gør din fagforening selvfølgelig også. Over de næste par uger vil næste halvårs program også lande i Kommunikation og Sprogs arrangementskalender, som allerede nu har spændende kurser til starten af det nye år. Se med og meld dig til i vores kalender.

2. Opkvalificer dig med gratis onlinekurser, podcasts og webinarer
Selv hvis din tid ikke er til kurser, har din adgang til stærkt fagligt indhold aldrig været bedre. Uddannelse og efteruddannelse behøver ikke længere foregå i et kursuslokale: Der er tusindvis af gratis ressourcer online, hvor du gennem skræddersyede kurser, videoer, webinarer, podcasts og artikler kan opkvalificere dig i netop den faglighed du er interesseret i. Vil du gerne blive bedre til Google Analytics? Til at lave en god præsentation? Til at skrive opdateringer der fænger på sociale medier? Kommunikation og Sprog udbyder blandt andet selv en lang række webinarer, onlinekurser og andet – gratis eller med rabat til dig som medlem. Læs mere på vores hjemmeside.

3. Optimer din tilstedeværelse online
Virksomheder evaluerer i stadig højere grad potentielle medarbejdere på deres onlinetilstedeværelse. Om det så drejer sig om din profil på LinkedIn, din tilstedeværelse på Facebook eller Instagram eller din personlige hjemmeside eller blog, vil det være en potentiel arbejdsgivers første møde med dig. Så om du er jobsøgende eller ej, er det derfor fint med en ’forårsrengøring’ og et overblik over hvilket signal du sender online. Kunne du opdatere din LinkedIn profil med den nyeste information? Kunne du strømline informationen om dig selv på tværs af medier, for at sikre et sammenhængende personligt brand? Eller burde du lige rydde op i dine billeder på Facebook?

4. Opdater dine faglige informationskilder
Man får typisk den information der er relevant for ens faglighed fra de samme hjemmesider, nyhedsbreve, podcasts og medier som man altid har gjort. Men der er måske mange andre steder, du kunne få information. Vil du vide mere om bureaubranchen? Så læs med på https://bureaubiz.dk/. Vil du vide mere om det nyeste indenfor marketing? Så lyt med på http://marketingbrief.dk/. Det er nem og gratis inspiration til din faglige hverdag. Du kan også læse spændende artikler om kommunikationsfaget, eller høre dem som podcast, på Kommunikation og Sprogs hjemmeside https://kommagasinet.dk/
Kommunikation og Sprogs karriereafdeling ønsker dig en god jul og et godt nytår, og glæder sig til at komme med flere gode tips, kurser, artikler, webinarer, podcasts og meget andet i det nye år.

Edit page