24. oktober 2018

Sagde du godmorgen med et smil i dag?

/files/assets/news/sebastien-gabriel.jpg

Tænker du over de små ting i hverdagen? Det europæisk arbejdsmiljøuge i denne uge, og det kan være en god anledning til at tænke over hvor meget et godt arbejdsmiljø betyder og hvordan vi hver især kan bidrage til det. Her får du 4 ting du kan gøre i dag.

Er den europæiske arbejdsmiljøuge noget din arbejdsplads markerer? Hvert år i uge 43 – og det er nu - er det europæisk arbejdsmiljøuge med kampagner af forskellig slags inden for arbejdsmiljøområdet. Der er ikke meget blæst eller (promovering?) om denne uge så det er vores indtryk, at ikke mange virksomheder markerer ugen.
Selv om der i år er mest fokus på det kemiske arbejdsmiljø er arbejdsmiljøugen en god anledning til lige at standse op og minde hinanden om, hvor meget et godt arbejdsmiljø betyder.
Man kunne for eksempel tænke over de små ting i hverdagen, der gør at man trives godt og passer på hinanden som kolleger:

  1. Sig godmorgen med et smil

  2. Vær opmærksomme på hinanden som kolleger

  3. Værdsæt hinandens kvalifikationer og input

  4. Hjælp der hvor der er brug for det

Og på det fysiske/ergonomiske arbejdsmiljøområde: Husker I at få tjekket bord og stole og lys?
Og ikke mindst i storrumskontorerne: Husker I at tage ”temperaturen” på trivslen? Sørger I for og taler I om, at alle skal trives i storrummet? 
Og sidst og meget vigtigt: Ved du overhovedet hvem der er din arbejdsmiljørepræsentant – og ved du hvem der er i jeres arbejdsmiljøgruppe? Det er dem, der gerne skulle være med til at føre det gode arbejdsmiljø ud i livet.
Rigtig god arbejdsmiljøuge – vi er sammen om at skabe det gode arbejdsmiljø

Edit page