28. oktober 2020

Særlig fokus på kompetenceudvikling for seniorer ansat i staten

/files/assets/news/kompetencefond-credits.jpg

I Statens Kompetencefond er der nu øremærket midler, der er målrettet akademikere på 55 år eller derover, som også får mulighed for at søge penge til korte(re) kurser.

Ved overenskomstforhandlingerne i 2018 aftalte KS og de andre fagforeninger en styrket kompetenceudvikling for de statsansatte. Vi oprettede Statens Kompetencefond, hvor man kan søge penge til efteruddannelse og kompetenceudvikling.

Der har mildt sagt været run på pengene i fonden. Vi kan også se, at ansøgningerne falder med alderen. Med andre ord søger seniorerne relativt mindre end deres yngre kolleger. Men i KS mener vi ikke, at kompetenceudvikling og efteruddannelse er mindre vigtig, bare fordi man er mere erfaren.
Derfor igangsætter den Statslige Kompetencefond nu en særlig indsats målrettet akademikere på 55 år eller derover. Der bliver simpelthen øremærket nogle penge til denne gruppe, og der er også mulighed for at søge penge til korte(re) kurser.

Der åbnes for ansøgninger mandag den 9. november 2020 kl. 10.00 – og du bør søge straks fra åbningen.
Du kan læse mere om den særlige indsats og nærmere information om, hvordan og til hvad du kan søge, her. Vær opmærksom på, at din leder skal godkende ansøgningen og din arbejdsplads skal bidrage (med penge og/eller betalt arbejdstid), så det er en god idé at have dette på plads inden mandag den 9. november.

Går det med disse penge som for de ”almindelige” penge i fonden, så bliver de hurtigt brugt. Det håber vi i hvert fald. Sker det, vil vi prøve at se, om vi kan skaffe flere penge på et senere tidspunkt.
Den næste ”ordinære” ansøgningsrunde for alle statsligt ansatte akademikere åbner for ansøgninger den 1. december 2020 kl. 10.00.

Edit page