Sådan gik det til, da Kvindelandsholdet blev Årets Ord 2017
Efter at have modtaget 415 forslag fra lytterne kårede Dansk Sprognævn og P1-programmet Klog på sprog ’Kvindelandsholdet’ som Årets Ord 2017. Et ord, som ikke nødvendigvis har haft sit udspring i det forgangne år, men som har været tidstypisk for 2017. Og det var også et wildcard. Læs her, hvordan dommerne fandt frem til vinderordet.
Inden dommerne mødtes for at kåre Årets Ord 2017 var 10 ord nomineret, men de blev altså overhalet indenom af en wildcard.
De nominerede ord var: Disruption, Kvotekonge, Krænkelseskultur, Fake News, #Metoo, Bandekrig, Bitcoin, Dab, Grønlænderstiv og Clickbait.
Men det blev altså ’Kvindelandsholdet’, der vandt efter en lang udskilningsrunde.
Ordet skal ses som et positivt alternativ til #metoo, fordi det fortæller en positiv historie om de stærke danske kvinder, der opnåede sølvmedaljer ved sommerens EM-slutrunde.
Ordet kom med på et wildcard, indstillet af studieværten og journalisten Tine Gøtzsche i den direkte udsendelse fredag formiddag.
- Jeg synes, at det er skønt, at noget af det, der har fyldt allermest i 2017, nemlig kvinder, at det slår igennem i det her. Uden at der nødvendigvis kun er fokus på krænkelserne, på det der er skidt, men i stedet på det der godt, det der fungerer, sagde en begejstret Tine Gøtzsche, da kåringen var en realitet.
Det var 10. gang, at man kårede Årets Ord.
Juryens medlemmer:
•Sabine Kirchmeier, direktør i Dansk Sprognævn
•Henrik Lorentzen, seniorredaktør hos Det Danske Sprog- og Litteraturnævn
•Jens Philip Yazdani, debattør
•Tine Gøtzsche, journalist hos DR Nyheder
•Adrian Lloyd Hughes, vært på ’Klog på Sprog’