Sådan får du en skarp jobprofil
Mennesker, der er tydelige omkring, hvad de kan, og hvad de ikke kan, virker mere autentiske og dermed mere troværdige. Og en tydelig profil kan få dig langt i forhold til din jobsøgning. Her får du nogle enkle trin, så du kommer til at stå skarpere end et lysstofrør på mørk vinterdag.
Er der noget en arbejdsgiver godt kan lide, er det en troværdig medarbejder. Det er altid et sats, når man ansætter en ny medarbejder, og derfor handler det i høj grad om, at arbejdsgiveren har tillid til, at man kan udføre jobbet.
En skarp profil handler om at fokusere på spidskompetencer i stedet for at skyde med spredehagel. Lad være med at tænke på, at du skal kunne det samme som alle de andre. Fokuser på, hvad lige præcis du har talent for, og ikke mindst, hvad du synes er sjovt. Drop idéen om, at du skal kunne alt.
Du skal sørge for, at din profil er enslydende de steder, hvor den er synlig for arbejdsgiver. Ellers bliver billedet af dine kundskaber mudret.
Overskriften på LinkedIn
Hvorfor ikke slå fast i din personlige overskrift på LinkedIn, hvad du er knivskarp til ? Det er synligt for rigtig mange mennesker, og så er det i øvrigt søgeord, som rekrutteringsfolk og arbejdsgivere kan søge på. Lav en sætning, der beskriver, hvilen værdi, du skaber eller skriv din titel samt dine kernekompetencer.
Den faglige profil på dit CV
Dit CV skal målrettes de forskellige jobs, du søger. Især er det vigtigt, at den faglige profil peger i retning af den virksomhed du søger hos, og de funktioner de efterspørger. Genbrug kernekompetencerne fra din LinkedInprofil, så arbejdsgiver får et ensartet intryk, når hun kigger på dit CV og googler dig. Det er i den faglige profil, du har mulighed for at rammesætte din erfaring og dine aktiviteter, så arbejdsgiver læser med de briller, du ønsker.
Ansøgningen
Når arbejdsgiver har kigget på dit CV og fundet det interessant, går hun videre til din ansøgning. Derfor skal du sørge for, at der er en rød tråd fra CV til ansøgning. Se den faglige profil på dit CV som en appetizer for, hvad der skal stå i din ansøgning. Byg ansøgningen op over de samme kompetencer (og HUSK at komme med konkrete eksempler på, hvad du vil gøre med de kompetencer).
Fortæl lidt om dig selv....
Når du er blevet inviteret til jobsamtale, vil en af de første spørgsmål ofte være : Fortæl lidt om dig selv. Her bygger du igen din korte tale op over de samme kompetencer, erfaringer og ikke mindst din motivation.
Elevatortalen
Lidt i tråd med ovenstående, er det altid godt at have sin elevatortale nogenlunde present. Man kan jo aldrig vide, hvornår man skulle støde ind i en relevant person, der kan åbne sit netværk. Bedst som du står og drikker hvidvin i pausen på Betty Nansen, kan det jo være at din svigermor pludselig støder ind i en gammel bekendt, som nu sidder i det bureau, du gerne vil ind i. Der er det meget smart at kunne slynge en nogenlunde sammenhængene sætning ud om, hvad det er du kan og gerne vil.