24. oktober 2018

To priser og en debat

/files/assets/news/kristine-bundgaard.png

Kom til to prisoverrækkelser og en debat om status på den nationale strategi for fremmedsprog. Det er 13. november i København. Priserne er Kommunikation og Sprogs Ph.d.-pris og Hedorfs Fonds Forskningspris.

Den nationale strategi for fremmedsprog er søsat, men hvordan vil lederne af Det Nationale Center for Fremmedsprog Øst og Vest bringe fremmedsprogsuddannelserne flot i vores uddannelsessystem?
Alle interesserede inviteres til at deltage i overrækkelsen af Hedorfs Fonds Forskningspris for International Virksomhedskommunikation og Sprog, samt Forbundet Kommunikation og Sprogs Ph.d.-Pris til en yngre forsker med en efterfølgende debat om status på den nationale strategi for fremmedsprog.
.

Modtageren af Kommunikation og Sprogs Ph.d.-pris er adjunkt Kristine Bundgaard, der i dag er adjunkt ved International Virksomhedskommunikation, Tysk, på hvor hun fortsætter sin forskning inden for oversættelsesteknologi. Kristine Bundgaard er Ph.d. fra Aarhus Universitet og indstillet til prisen af Aarhus Universitet. Prisen overrækkes af KS-formand Per Lindegaard Hjorth.
Kristine Bundgaard får prisen for sin afhandling ’(Post)Editing – A Workplace Study of Translator-Computer Interaction at TextMinded Danmark A/S.
I motiveringen lyder det blandt andet, at ’Afhandlingen har bidraget med ny viden om oversætteres brug af oversættelsesteknologi i praksis og om deres holdninger til teknologien. Det er lige netop den undersøgte teknologi, som i dag bruges af mange virksomheder i den danske sprogindustri, og de virksomheder, som ikke allerede bruger teknologien, forventes at implementere den i de kommende år. Derfor har studiet i høj grad relevans for den danske sprogindustri og for de oversættere, der arbejder med teknologien til hverdag.’

Modtageren af Hedorfs Fonds Forskningspris er lektor Kirsten Wølch Rasmussen, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet. Motiveringstalen holdes af lektor Karen M. Lauridsen, Center for Undervisning og Læring, Aarhus Universitet.

Prisoverrækkelserne efterfølges af en debat om status på den nationale strategi for fremmedsprog: Hvad er status på arbejdet med Den Nationale Strategi for Fremmedsprog? Debat med lederen af Det Nationale Center for Fremmedsprog Øst, Mette Skovgaard Andersen, og lederen af Det Nationale Center for Fremmedsprog Vest, Hanne Wacher Kjærgaard.

Det hele foregår i Kosmopols mødesal, FUHU/DSEB, Fiolstræde 44, København K, tirsdag, 13. november 2018 - 16:00 til 19:00
Tilmeld dig her

Edit page