24. januar 2018

OK18 – Gang i forhandlingerne

Overenskomstforhandlingerne er gået i gang. Er du offentligt ansat, vil du løbende kunne følge med i forløbet her i nyhedsbrevet. Har du spørgsmål til overenskomstforhandlingerne, eller hvad der sker, hvis man ikke kan blive enige, kan du skrive til en særlig OK18 postkasse. Du er naturligvis også altid meget velkommen til at ringe eller kontakte os via hjemmesiden – ganske som du plejer. Læs mere om overenskomstforhandlingerne her.

Overenskomstforhandlingerne i den offentlige sektor har været sat på hold, indtil der kunne konstateres bevægelse i forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det er der heldigvis nu.

Det betyder, at forhandlerne fra KS nu klør på sammen med forhandlerne fra Akademikerne og de andre akademikerorganisationer.
KS’ formand, Per Lindegaard Hjorth, som deltager i forhandlingerne, siger i den forbindelse:
”Jeg er meget glad for, at vi nu kan komme i gang med forhandlingerne. Jeg har haft det som cirkushesten, som lugter savsmuld – jeg har mildt sagt været utålmodig. Men det har desværre været nødvendigt at lægge maksimalt pres på arbejdsgiverne for at sikre, at alle får frie, fair og reelle forhandlinger. Det pres har virket og jeg tager det for givet, at presset bliver opretholdt for, at vi alle får frie, fair og reelle forhandlinger”.

De første forhandlinger på statsområdet løb af stablen onsdag den 24. januar, mens de første på det kommunale og regionale område finder sted henholdsvis den 30. og 31. januar.

Prioriteterne for KS er blandt andet en generel lønudvikling, som sikrer reallønnen, at retten til den betalte spisepause bliver skrevet ind i overenskomsterne, et fokus på det psykiske arbejdsmiljø og sikring af kompetenceudvikling til den enkelte.
Forhandlingerne skal efter planen være afsluttet med udgangen af februar. Det håber Per Lindegaard Hjorth stadig de bliver., men han tør ikke garantere, at det er tilfældet:

”Vi har mistet temmelig meget forhandlingstid, der er mange vanskelige forhandlingstemaer og kravene fra arbejdsgiverne – ikke mindst i staten – tyder på, at vi står langt fra hinanden. Men vi forhandler for at nå et forlig og betyder dét, at vi kommer til at forhandle ud over det planlagte sluttidspunkt, så gør vi gerne det. Og selvom vi ser meget forskelligt på tingene, så er der også fælles dagsordener – for eksempel at se på rammer og regler for de lokale lønforhandlinger og kompetenceudvikling. Så jeg vælger at være fortrøstningsfuld.”

Adressen til den særlige ok18-postkasse er: ok18@kommunikationogsprog.dk.

Edit page