25. januar 2022

Nyt Lønmagasin klar til jer

/files/assets/lon_3_credits.jpg

20. januar 2022

Hvordan får du mere i løn? Det giver vi blandt andet svar på i KS’ nye Lønmagasin, som netop nu er klar til jer KS-medlemmer.

KS' nye lønstatistik viser, at de privatansatte KS’ere i gennemsnit havde en lønstigning fra 2020 til 2021 på 5,2% og det er det højeste i årevis. De offentligt ansatte steg i gennemsnit 3,4%. Det skrev vi I vores nyhedsbrev 16. december 2021. Vi skrev også, at der er naturligvis rigtig mange årsager til lønstigningerne.

Så hvad ved vi om, hvornår det især lykkes for KS-medlemmerne at få lønnen i vejret?
Kigger vi ned i tallene fra spørgeskemaundersøgelsen og kombinerer med oplysningerne fra den faglighedsundersøgelse, vi lavede i begyndelsen af 2021, er der nogle hovedpointer:

KS’erne flytter sig
Hver femte privatansatte har fået nyt job inden for det seneste år. Og det giver oftest også mere i lønningsposen.

KS’erne påtager sig nye opgaver
Opgaver inden for projektledelse/projektkoordinering, rådgivning og virksomhedsstrategi fylder stadig mere. KS’erne arbejder mere og mere strategisk og har et stigende fokus på det digitale og dataanalytiske. Alt sammen opgaver i stillinger, der typisk er højere aflønnet. Og det gælder for både privatansatte og offentligt ansatte. For alle grupper har der i gennemsnit været tale om en ganske markant reallønsfremgang i løbet af det seneste år.

Her kan du læse mere
Nu er den mere detaljerede opgørelse af lønudviklingen for forskellige grupper af KS´ere også klar og kan læses i vores Lønmagasin for 2021/2022, der netop er på vej ud til alle jer, der svarede på årets spørgeskema til årets lønstatistik. Du kan også finde magasinet på vores hjemmeside.
 Foruden statistik indeholder Lønmagasinet også gode råd til, hvordan du kan bruge statistikken og hvad du særligt som privatansat kan fokusere på, når du skal forhandle løn.
Der er også en oversigt over en række af de værktøjer og viden, som du kan finde på kommunikationogsprog.dk, når der handler om løn.
 Sidst men ikke mindst – du kan booke en tid til en lønsamtale her, så du kan få en tættere og mere personlig sparring, inden du skal lønforhandle.

Edit page