10. juni 2020

Nu skal du igen stå til rådighed, hvis du er ledig

/files/assets/news/soge-credits.jpg

Politikerne har genåbnet beskæftigelsesindsatsen, og det betyder blandt andet, at du igen skal stå til rådighed, hvis du er ledig. KS-formanden havde gerne set, at pausen i forhold til brug af dagpengeperioden løb længere end til 30. juni.

”Arbejdsmarkedet ligner endnu ikke sig selv, og det er fortsat usikkert, hvordan det vil gå i de kommende måneder. Derfor synes jeg der er grund til, at dagpengeperioden er sat på pause, også efter 30. juni, hvor pausen udløber. KS har bragt synspunktet frem i Akademikerne, som kan bringe det videre til Christiansborg, hvor vi håber, at det vil kunne ramme politikernes bord”, siger KS-formand Per Lindegaard Hjorth.  Pausen betyder, at de dagpenge, du får udbetalt mellem 1. marts og 30. juni, ikke tæller med i de uger, du har til rådighed på dagpenge.

Åbningen af beskæftigelsesindsatsen betyder også, at hvis du er blevet ledig mellem 1. marts og 26. maj, skal du have sat flere ting i gang inden 15. august. Du skal udfylde Min plan, Krav til jobsøgning, have et tilgængeligt CV på jobnet.dk, og du skal også deltage i et velkomstmøde i a-kassen inden da. Læs mere på AJKS’ hjemmeside

Hvis du er meldt ledig efter den 26. maj, skal du deltage i et velkomstmøde i AJKS senest 14 dage efter, at du er meldt ledig – og udfylde Min plan, Krav til jobsøgning og have et tilgængeligt CV på jobnet.dk senest 14 dage efter mødet.

Hvis du er ledig, skal du være opmærksom på, at du fra den 27. maj igen skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder, at du skal søge 2 jobs om ugen, komme til møder i jobcentret og a-kassen samt udfylde Min Plan, Krav til jobsøgning og have et tilgængeligt CV på jobnet.dk

Din ret og pligt til aktivering er også tilbage. Det vil sige, at du har ret til at komme i løntilskudsjob og virksomhedspraktik – i Østdanmark dog kun i private virksomheder. Samtidig kan Jobcentret kræve, at du søger eller tager et specifikt job.

Edit page