22. juni 2021

Nu får statsansatte også Helbredssikring som en del af deres pensionsordning

/files/assets/news/emma-simpson-0-credits.jpg

Læs mere om den Helbredssikring, som fra 1. juli også omfatter statsansatte.

Mange offentligt ansatte KS’ere har deres pensionsordning i PFA. Det fremgår af overenskomsten. 
Kommunalt og regionalt ansatte har i lang tid haft Helbredssikring (den såkaldte ”Helbredssikring Modul”) som en del af pensionsordningen. Og KS har kæmpet for, at det også skulle blive muligt for de statsansatte. Hidtil har de statslige arbejdsgivere strittet imod. Men med de nye overenskomster i år blev det omsider muligt. 
Derfor får også de statsansatte, som har deres pensionsordning i PFA, pr. 1. juli 2021 mulighed for gratis psykologbistand (for eksempel i forbindelse med stress), men også gratis hjælp fra for eksempel kiropraktor, fysioterapeut og diætist. Fordi de også får Helbredssikring Modul.

Den Helbredssikring, som pr. 1. juli 2021 altså også omfatter statsansatte, kan du læse mere om her

For KS er det vigtigt, at pensionsordningen hele tiden udvikler sig. Og at der ikke mindst er fokus på forebyggelse. Her taler tallene desværre deres tydeligere sprog: Af de erhvervsevnetabserstatninger, som bliver udbetalt til KS’ere fra PFA, udgør stress cirka 29 % og skader på bevægeapparatet cirka 35 %. Det er netop disse skader, som Helbredssikring Modul har som formål at forebygge. Og dermed minimere antallet af KS’ere som ender med varige skader og tab eller reducering af erhvervsevnen.
Har du ikke en helbredssikring – eller ønsker du en mere omfattende end Helbredssikring Modul – kan du som medlem af KS på fordelagtige vilkår tegne den i PFA. Læs mere om dette her

Edit page