25. februar 2020

Når jeg holder oplæg, gør det mig skarpere på min egen viden

/files/assets/news/martin-bylund-larsen-aau-beskaret.jpg

Bestyrelsen i KS Nordjylland har talt med KS-medlemmet Martin Bylund Larsen, der har holdt oplæg i KS-regi i både Aalborg og København, om at være oplægsholder i KS. Hvordan bliver man egentlig oplægsholder og hvordan gavner det ens egen profil og egne kompetencer?

Kære nordjyske medlemmer

Vi vil her give dig svar på ovenstående spørgsmål. Meningen er at give dig muligheden for at sætte din viden og dine kompetencer i spil. Vi mener nemlig, at der sidder mange medlemmer, som er eksperter på netop Kommunikation og Sprogs fagområder. Derfor vil vi gerne opfordre dig til at dele din viden med andre medlemmer.

Vi har talt med medlemmet Martin Bylund Larsen, som nedenfor fortæller om sin oplevelse som oplægsholder i KS-regi.

1. Hvem er du? 
”Jeg hedder Martin Bylund Larsen og jeg arbejder som Digital Kommunikationsrådgiver på Aalborg Universitet (AAU). I mit job er jeg en af de primære indholdsredaktører og –producenter på AAU’s sociale medier, for eksempel Facebook, LinkedIn, Instagram.
Udover at lave indhold selv rådgiver jeg også vores øverste ledelse, andre kommunikationskolleger eller vores forskerne i, hvordan de selv kan anvende sociale medier bedre til at nå ud med deres budskaber.”

2. Hvordan har du givet din viden videre til andre KS-medlemmer? Hvad har du holdt oplæg om?
”Sidste år var jeg så heldig at holde oplæg flere gange for KS-medlemmerne - en gang i Aalborg og to gange i København. Jeg holdt oplæg om, hvordan man kan lave indhold til sociale medier, der skaber engagement og hvordan vi prøver at gøre netop det på AAU.”

3. Hvad motiverede dig til at holde oplæg?
”Jeg har altid godt kunne lide at holde oplæg. Dels kan jeg lide at dele min viden med andre, men jeg føler også, at det gør mig skarpere på min egen viden.
KS er et godt forum at gøre det i, da vi har den overordnede faglighed til fælles, men med stor variation i de områder, hvor vi har dybdegående indsigt. Vi har alle noget at dele til andres gavn og i et fagfællesskab som KS, er det vigtigt, at man er villig til at stille sig op og tilbyde sin viden til andre.”

4. Hvad har du selv fået ud af at være oplægsholder?
”Det er en udfordring at koge ni års erfaring ned til to timers oplæg, og netop derfor er man nødt til at reflektere over sin viden – og ikke mindst sortere kraftigt i den - på en ny måde end man er nødt til i dagligdagen.
At kunne formidle sin faglighed kort og præcist er en vigtig evne for enhver fagperson, så det er en kompetence, der er værd at træne. Udover øvelse i netop det, har det også ført til spændende samtaler, nye reflektioner og gode connections på LinkedIn.
Det gavner både ens faglighed og synlighed, så jeg vil anbefale andre KS’er til at udfordre sig på samme måde.”

Hvis du ønsker at vide mere om Martins oplevelse, er du velkommen til at kontakte ham via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martinbylundlarsen/

Har du også fået lyst til at dele din viden, kan du kontakte os på mail: ksnordjylland@gmail.com
eller ved hjælp af Facebookgruppen: Kommunikation og Sporg, Region Nordjylland.

Vi glæder os til at høre fra dig.

De bedste hilsner fra
KS Nordjyllands frivillige bestyrelse
Sofie, Christina, Kai, Joachim, Maria, Christina, Henriette og Charlotte

Edit page