7. marts 2021

Ligestillingskampen anno 2021

/files/assets/news/adam-winger-credits.jpg

Du kan være med til at markere Kvindernes Internationale Kampdag i dag, den 8. marts, ved at deltage i Akademikernes markering af dagen live på nettet og Facebook klokken 16.

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag sætter den akademiske fagbevægelse fokus på ligestillingskampen anno 2021.  Markeringen foregår fra 16-16.30. Alle er velkomne, når en række spændende debattører kigger forbi, og giver deres bud på, hvordan vi sammen kan tage det næste skridt mod et samfund med lige muligheder for alle.

”Der er de samme rammer og regler for mænd og kvinder på arbejdsmarkedet. Det er beskæmmende, at der stadig ikke er lige vilkår, for vi skal behandle hinanden ligeværdigt, professionelt og med respekt. Derfor er det vigtigt at vi markerer 8. marts,” siger KS-formand Per Lindegaard Hjorth.

“Det sidste år har vi haft et kærkomment fokus på de ligestillingsproblemer, der desværre stadig eksisterer i vores samfund. Nu er det en fælles opgave at sørge for, at det momentum bliver udnyttet til fulde. Derfor har vi den 8. marts inviteret en række spændende debattører til at give deres bud hvordan vi rykker ligestillingskampen fremad” -Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne.

8. marts markeringen er åben for alle, og kan følges på akademikerne.dk/live og på Facebook.

Undervejs kan du møde:

• Akademikernes formand Lars Qvistgaard

• Ligestillingsminister Peter Hummelgaard

• Initiativtagerne til #enblandtos, Maria Gudme, Camilla Søe, Sigrid Friis og Freja Fokdal

• Mette Schack Dahlmann, murer og debattør

• Lise Johansen, direktør i Kvinderådet

• Mikkel Thorup, forsker og forfatter til “Antifeminisme - kvindehad i lighedens tidsalder”.

Edit page