14. november 2021

KS vælger ny forperson

/files/assets/news/cathrine-5-credits.jpg

Det bliver den 41-årige Cathrine Holm-Nielsen, der efterfølger den afgående formand for Kommunikation og Sprog, Per Lindegaard Hjorth, der i slutningen af oktober offentliggjorde, at han takker af efter 12 år på posten.

Cathrine Holm-Nielsen blev valgt som ny forperson, da KS’ Repræsentantskab - forbundets øverste myndighed - lørdag den 13. november var samlet i København.

Når hun fra januar 2022 indtager hovedkontoret på Hauser Plads i hovedstaden, ser hun frem til at udvikle KS, der skal blive endnu mere dynamisk, moderne og relevant.

- Vi skal engagere flere KS-stemmer, vi skal udvikle, hvor der er potentiale - og vi skal være fagets og kommunikatørens stærkeste repræsentant, siger Cathrine Holm-Nielsen.

Hun, der af flere omgange har været medlem af Kommunikation og Sprogs Hovedbestyrelse og desuden er forperson i det kommunikationspolitiske udvalg, lægger også op til en nyfortolkning af, hvad en fagforening skal være i dag:

- Arbejdsmarkedet har forandret sig, og mange spørger: Hvorfor skal jeg være medlem af en fagforening?

Det spørgsmål skal KS kunne give et overbevisende og moderne svar på, ligesom forbundet skal omfavne diversitets- og bæredygtigheds-dagsordenen på en meget tydelig måde.

Blandt andet mener Cathrine Holm-Nielsen, at KS med fordel kan finde inspiration i, hvordan det private erhvervsliv de seneste år er begyndt at arbejde seriøst med de dagsordener. Derudover skal KS geares yderligere til den hårde konkurrence, der er blandt fagforeninger, som bejler til kommunikatører:

- Vi skal bibeholde det, som får KS til at leve, men vi er nødt til at lægge et lag ovenpå, siger Cathrine Holm-Nielsen.

Der var aldrig tvivl om udfaldet, men inden Cathrine Holm-Nielsen formelt blev valgt, opfordrede Per Lindegaard Hjorth Repræsentantskabet til at give taktstokken videre til hende med følgende ord:

- Hun har et strategisk perspektiv. Hun har en forståelse for, hvad en fagforening er for en størrelse - og hvad der gør den relevant i dag.

Han tilføjede:

- Jeg har gjort det på min måde. Hun skal gøre det på sin måde.

Cathrine Holm-Nielsen blev valgt uden modkandidater og tiltræder 1. januar 2022. Indtil da fortsætter Per Lindegaard Hjorth som formand.

I decemberudgaven af Kommagasinet bringes et længere interview med Cathrine Holm-Nielsen, der bliver den 9. forperson for Kommunikation og Sprog.

Blå bog af den nye forperson for KS:

Navn: Cathrine Holm-Nielsen

Alder: 41 år

Uddannelse: Cand.ling.merc. – fransk og interkulturelle markedsstudier

Kommer fra en stilling som: Head of Global Talent Acquisition hos Leo Pharma

Edit page