5. november 2019

KS støtter studenteraktion på KUA

På Københavns Universitet har de studerende blokeret ledelsesgangen på Det Humanistiske Fakultet i protest mod en planlagt sammenlægning af fag.  KS støtter aktionen, fordi vi ikke må ødelægge uddannelser, som betyder noget for både de studerende og samfundet.

Vores uddannelser er hele tiden under pres. Derfor støtter KS de studerende på Københavns Universitet i deres kamp mod forringet kvalitet i uddannelserne. KS opfordrer universitetets ledelse til at gå i dialog med de studerende og medarbejderne. Derfor har vi sendt en støtteerklæring til de studerende.

Studerende fra Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet har de seneste dage blokeret adgangen til fakultetes medarbejdergange. Hver dag sidder de med bannere foran dørene, og nogle af dem sover på universitetet.
Blokaden er iværksat af HUMrådet – studenterorganisationen for Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet – i protest mod en ny 2020-plan, der indeholder sammenlægninger af fag.

KS støtter HUM Rådet og de studerende på KUA fordi de siger fra i forhold til blandt andet fagsammenlægninger, der vil føre til forringelser af deres uddannelsers kvalitet. Det pres der er på uddannelserne økonomisk, risikerer at ødelægge dem. Vi skal fortsat have uddannelser, der både fungerer ordentligt for de studerende og for samfundet. Det må vi ikke ødelægge.

KS opfordrer KUA’s ledelse til at inddrage de studerende og de ansatte i processen, så de bliver hørt, inden der tages ødelæggende beslutninger.

Edit page