20. juni 2018

KS på Folkemødet: Humanistiske kompetencer går ikke af mode

Paneldebat med KS på Folkemødet. Fra venstre er det moderator, digital direktør Randi Hovmann fra Operate, Hanne Shapiro, Anders Hvid, Anna Ebbesen og Per Lindegaard Hjorth. Foto: Leise Hein Voss.

De nye teknologiske muligheder, som vi får via kunstig intelligens og robotter, kommer ikke til at overflødiggøre humanistiske kompetencer som kritisk sans, nysgerrighed, etik og intuition foreløbig. Tværtimod er der masser af muligheder for blandt andet kommunikatører. Det kunne KS’ paneldeltagere berolige Folkemøde-tilhørerne med, da vi blandt andet diskuterede, hvad det betyder for dagligdagen på jobbet, når maskinerne kan løse arbejdsopgaverne bedre eller næsten bedre end mennesker.

KS-formand Per Lindegaard Hjorth deltog i panelet med sin erfaring i forhold til, hvordan oversættelsesområdet er mere eller mindre er overtaget af maskiner. De andre deltagere var CEO Anders Hvid fra Dare Disrupt, Hanne Shapiro, der indtil for nylig var innovationschef på Teknologisk Institut og Anna Ebbesen fra ReD Associates. Moderator var digital direktør Randi Hovmann fra Operate.

De var enige om, at teknologien giver kommunikationsfolket en mulighed for at gå aktivt ind og være med til at forme strategierne og diskutere hvad teknologien skal bruges til og hvordan. Vi skal arbejde for de gode løsninger og vi skal gøre det sammen med kolleger med andre fagligheder. Men vi kan i høj grad bidrage til at sætte scenen.

I løbet af Folkemødet deltog KS-formand Per Lindegaard Hjorth i to andre debatter: En om stress og en om delpension.


PFA: Kan delpension sikre det gode liv i den 3. alder?

Gå ned i tid og supplér lønnen med pension. Delpension er attraktivt, men kræver bedre vilkår.
Deltagere: Fini Beilin, direktør, Dansk Arbejdsgiverforening, Michael Teit Nielsen, vicedirektør, Ældre Sagen, Per Lindegaard Hjorth, forbundsformand, Forbundet Kommunikation og Sprog, Allan Polack, Group CEO, PFA. Moderator: Nynne Bjerre Christensen, journalist, Moderator.dk
Akademikerne: Skal vi ha’ en #jegerstressramt bevægelse før problemet tages alvorligt?

Flere og flere stressramte, og alligevel er det så som så med politisk handling på området. Hvad der skal til for at problemet tages alvorligt?
Deltagere: Malene Friis Andersen, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Povl-Christian Jensen, Dansk Arbejdsgiverforening, Kasper Tingkær, Depressionsforeningen, Tine Segel, formand for Bibliotekarforbundet, Sara Vergo fra DJØF og KS-formand Per Lindegaard Hjorth.

Edit page