8. maj 2019

KS-Dagen i Aarhus er skudt i gang

/files/assets/news/ks-dagen.jpg

I et gammelt jernbaneværksted et stenkast fra Aarhus hovedbanegård er KS-Dagen netop nu i gang. Vi lærer at idéudvikle.

AARHUS – I en propfyldt sal i hjertet af Aarhus løber KS-dagen af stablen i dag torsdag.
Konferencecentret, Centralværkstedet, der er et gammelt jernbaneværksted, danner rammen om KS-Dagen i Jyllands hovedstad. Det hyggelige nyrestaurerede jernbaneværksted minder om gamle, engelske auktionshaller som vi kender fra TV.
Her møder historiens vingesus den moderne verden. Stedet er på en gang råt og urbant men emmer af charme. Den rustikke stemning fra de gamle værkstedsbygninger, gør at det hyggelige rum adskiller sig fra andre store og typiske danske konferencecentre.

Inspiration kan komme alle steder fra
Det gennemgående tema på dagens konference er ”Inspiration”. De forskellige oplægsholdere når rundt om, hvordan vi kan hente inspiration fra samtaler med kollegaer, fra popkultur til inspiration fra hårde data.
”Vi har kigget på programmet og regner med at få en masse inspiration ud af dagen i dag. Det satser vi på, at det er dét, vi kommer hjem med, siger Sofie Aarup Langballe Sørensen, der arbejder som digital kommunikationsmedarbejder på forlaget Dafolo i Frederikshavn. Hun deltager sammen med sin kollega, Kamilla Møller Rasmussen, på KS-Dagen i Aarhus.
”Særlig Stine Mølgaard Sørensen, der har skrevet bogen: ”Fuck It, Ship It” glæder vi os til, siger Sofie Aarup Langballe Sørensen og henviser til en af dagens oplægsholdere, der for et par år siden blev landskendt med slogans som: Move fast and break things. Fuck it, ship it. Just do it!, hvor hun opfordrer virksomheder til at trykke på speederen og komme i gang med konkrete digitale værktøjer og eksperimenter allerede i dag.
”Vi er begyndt at arbejde med den tilgang på vores arbejde, så det bliver interessant at høre hende,” fortæller Sofie og Kamilla.

Du skal ikke være bange for automatisering
Kommunikation og Sprogs formand Per Lindegaard Hjort lagde fra morgenstunden ud med en opfordring til ikke at være bange for automatisering: ”Vi kommunikatører kan noget andet.”
Kommunikationsrådgiver Morten Gade er dagens konferencier, og han sørger for den gode stemning og binder dagens forskellige oplæg sammen. Og det kan være nødvendigt, da oplægsholderne når vidt omkring.
Formiddagen har budt på samtale-inspiration, workshop med metoder til idéudvikling og en tidligere LEGO-mand med en fortid som rumskibsdesigner.
Frieda Molin, der til daglig arbejder med adfærdsdesign i designbureauet Flip Studio gennemgik tre konkrete metoder til idéudvikling og kastede alle deltagere ud i tre forskellige kæmpe brainstorm-sessions: Kvantitativ brainstorm, Crazy 8 og Brug andre perspektiver.
Bjarne Tveskov, der også optrådte på Frivilligdagen i Vejle, fortalte om idé- og konceptudvikling og om, hvordan vi kan blive bedre til at opfange gode indfald og gøre dem til ideer, der i sidste ende kan fungere som koncepter.
Men han fortalte også om sin lille sideforretning: Han opfinder og udvikler nye navne til produkter og firmaer.
”Det er et eksempel på en meget specialiseret form for kreativt arbejde, og det er et meget snævert område at arbejde indenfor. Der er kun 26 bogstaver, man kan sætte sammen på forskellige måder. Men det gør, at det er en god kreativ udfordring,” forklarer den tidligere rumskibsdesigner fra legetøjsgiganten LEGO.
KS-Dagen er længe ikke forbi endnu. Fire oplægsholdere og lidt farvel-vin venter på at afslutte en på alle måder god og lærerig dag.
”Jeg er en rigtig glad formand,” siger Per Lindegaard Hjort. ”Det er gået fantastisk godt her til formiddag, og jeg synes allerede nu, at jeg har lært meget. Jeg er i hvert fald blevet inspireret i dag, og det var jo også meningen.”

Edit page