22. september 2022

Kommunikatøren under pres: Vær med til KS-dagen online

Familien Eg var mødt op til KS-dagen i Aarhus for at få faglig inspiration. Du kan stadig nå at tilmelde dig KS-dagen online. Du får optagelsen tilsendt efterfølgende, så du kan blive klogere på kommunikatørens rolle under pres, når det passer dig.

/files/assets/lll.jpg

Tirsdag løb årets KS-dag af stablen i Aarhus. Her var blandt andet Ann Eg og hendes to døtre, der alle tre beskæftiger sig med kommunikation til daglig, mødt op for at få inspiration.

Oplæggene handlede om alt fra krisekommunikation, når Greenpeace presser Shell, til hvordan man får folk til at købe grimme grøntsager.

”Jeg synes, det har været nogle spændende oplæg. Og jeg glæder mig til, at vi kan tale om dem sammen bagefter og reflektere over, hvordan vi kan bruge det i vores daglige arbejde,” siger Ann Eg, som arbejder hos Institut for geoscience ved Aarhus Universitet og uddyber:

”Det gode ved oplæggene er, at de bygger på nogle cases, og så må jeg hjem og tænke lidt over det og reflektere over, hvor sammenligningspunkterne til min hverdag er.”

Vokset på med arrangementer hos KS

Hendes to døtre, Benedikte og Kathrine Eg nikker. De er vokset op med, at Ann gik til arrangementer i KS. Og siden har de selv valgt at melde sig ind i fagforeningen og er altså taget af sted som familie til KS-dagen.

”Jeg kan helt sikkert bruge mange af pointerne i mit arbejde. Det med at ’kill them with kindness’, som Regitze Reeh var inde på, vil jeg huske,” siger Kathrine, som arbejder samme sted som sin mor.

Benedikte arbejder ikke samme sted som de to andre, men til gengæld er hun ligesom sin mor cand.ling.merc. Det bruger hun i sit arbejde hos Ørsted.

I løbet af dagen var der afsat tid til at reflektere over de forskellige oplæg, ligesom der blev stillet mange spørgsmål til oplægsholderne.

 

Endte tilfældigt til KS-dagen sidste år

Sidste år var de tre ved en tilfældighed endt til KS-dagen, men i år havde de valgt at tage af sted i samlet flok.

”Vi har helt bevidst taget af sted sammen i år, fordi vi har kunnet bruge det, vi fik med sidste år og har kunnet snakke om det sammen,” siger Ann.

Der er nogle i familien, der synes, at de tre snakker for meget om kommunikation og er for sprognørdede, men som de siger: Det kan være svært at lade være med.

Nogle af de spørgsmål, familien Eg kan tage med fra KS-dagen 2022, er:

Hvad har kvinder og grøntsager tilfælles?

Hvad gør man, når 30 isbjørne besætter et raffinaderi i Fredericia, og man som kommunikatør sidder i London?

Hvordan sælger man bæredygtige diamanter?

Hvordan lytter man, når man står i modvind, fordi en hest er død på Mols?

Du kan også få svarerne ved at tilmelde dig KS-dagen online her. Hvis du ikke kan være med live på tirsdag, får du linket tilsendt, så du kan få faglige input, når det passer dig.

Edit page