21. august 2019

Kommunikation er fortsat et populært fag

/files/assets/news/marten-bjork-credits.jpg

Når de nye studerende begynder på deres uddannelse i disse dage, er der fortsat rigtig mange, der læser forskellige former for kommunikation, men mange beslægtede fag har også stor søgning. Se her, hvordan uddannelserne inden for kommunikation, sprog og marketing har udviklet sig i år.

Foto: Marten Bjork

Det er en national mærkedag, når Den Koordinerede Tilmelding KOT sidst i juli måned offentliggør resultatet af Den Koordinerede Tilmelding til de videregående uddannelser.

Meget, meget spændende er det for ansøgerne, der i et vist omfang får lagt en ny retning for deres fremtid: Kom jeg ind på min første prioritet, på min anden, i København eller Aalborg, eller kom jeg slet ikke ind?

Meget spændende er det også for universiteterne, der både får studerende, prestige og ikke mindst penge afhængigt af optaget. Hvilke uddannelser er de mest populære, hvilke de mindst populære?

Spændende er det også for Forbundet Kommunikation og Sprog. Optaget er et pejlemærke for hvordan sammensætningen af KS forskellige medlemsfagligheder udvikler sig, på sigt, naturligvis.

Studerende fra mange forskellige uddannelser vælger at melde sig ind i KS. Kerneuddannelserne er kommunikation, sprog, marketing og medier.

Vi har set på et udpluk af dem. Uddannelse og faglighed kan struktureres på mange måder. Kort fortalt er situationen helt overordnet, at uddannelser, der går i retning af dansk, kommunikation, retorik, lingvistik og medier har stor søgning.
Kommunikation, markedsføring og økonomi i CBS-brandet har traditionen tro stor søgning. Også sprog/markedsføring på SDU klarer sig rigtig godt, ligesom RUC’s basisuddannelser, nu bacheloruddannelser, er overordentlig populære.

På sprogene er det ikke overraskende, at engelsk ligger i top. Spansk ser solidt ud. Interessant er det, at kinesisk faktisk er det næststørste fremmedsprog på Københavns Universitet. Også andre, hvad der tidligere var eksotiske sprog, klarer sig meget godt. Skrøbeligt er fransk, tysk, italiensk og portugisisk. Vi må håbe, at Det Nationale Center for Fremmedsprog, #FremMedSprog, kan få ændret udviklingen. Det går ikke, at vi ikke har tilstrækkelige ressourcer i Danmark i de europæiske hovedsprog. 

Se oversigten på udvalgte uddannelser, fordelt på universiteter, her:

Edit page