13. marts 2019

Kom og hør LEGOs tidligere rumskibsdesigner

/files/assets/news/bjarne.jpg

På twitter kalder han sig selv for ”Digital-Analog Concept Wrangler. I used to design spaceships.” I dag leger han med 26 bogstaver. En af landets mest spændende oplægsholdere fortæller på KS DAGEN om ideudvikling.

Det er lykkedes KS at hyre en af Danmarks mest interessante personer som oplægsholder om idéudvikling på KS DAGEN.

Bjarne Tveskov er ikke hvem som helst. Som 17-årig blev han ansat hos legetøjsgiganten LEGO i Billund som designer. Ikke bare som designer men som rumskibsdesigner.

Han arbejdede i en årrække som udvikler af LEGO software blandt andet til undervisning, men omdrejningspunktet var næsten hele tiden konceptudvikling og design af analoge og digitale produkter ”og det ind imellem,” som Bjarne Tveskov formulerer det.

I dag har han haft sit eget firma i godt 20 år, hvor han har arbejdet med opgaver for blandt andet LEGO Company, Normann Copenhagen, Grundfos og flere andre. Han er desuden tilknyttet Designskolen i Kolding som extern censor og gæstelærer med fokus på interaktive medier.

Manden med de gode ideer

Bjarne Tveskov kan noget, mange misunder ham. Han er god til at komme på gode ideer. Det vil han fortælle om på KS DAGEN, hvor han også kommer med tips og tricks til, hvordan andre kan gøre det samme.

”Mit oplæg på KS DAGEN handler om, hvordan man kan blive bedre til at opfange gode indfald og gøre dem til ideer, der i sidste ende kan fungere som koncepter. Der har jeg nogle meget lavpraktiske tilgange til, hvordan det kan lade sig gøre,” siger Bjarne Tveskov, der i sit oplæg tager udgangspunkt i at opfinde nye firmanavne.

”Jeg synes, det er sjovt at lave ting, der stritter i forskellige retninger for det giver en ny inspiration. Min anden niche udover fysisk/digitalt legetøj er udvikle nye navne til produkter og firmaer. Det er en ret specialiseret disciplin som jeg ikke reklamerer med, at jeg laver,” forklarer Bjarne Tveskov og fortsætter:

”Jeg laver sådanne ”naming-processer” to-tre gange om året. Det er et eksempel på en meget specialiseret form for kreativt arbejde, og det er et meget snævert område at arbejde indenfor. Der er kun 26 bogstaver man kan sætter sammen på forskellige måder. Men det gør, at det er en god kreativ udfordring.”

Den tidligere rumskibsdesigner fra LEGO har udviklet sine egne metoder og værktøjer, der sikrer, at den kreative tilgang ender i konkrete ideer.

”Der må jeg også selv nogle gange tage min egen medicin og bruge nogle forskellige tilgange og nogle af mine værktøjer for at kunne udvikle de her firmanavne,” siger Bjarne Tveskov, der glæder sig til KS DAGEN:

”Jeg er meget spændt på at høre de andre oplægsholdere - ikke mindst for at høre hvilke indgangsvinkler, de har til idé- og konceptudvikling. Det håber jeg, at jeg også kan blive inspireret af.”


Hvem inspirerer dig? Er det dine børn? Din chef? Eller måske har du en yndlingsforfatter, -maler eller -musiker, du tyr til, når du trænger til inspiration.

På KS-DAGEN 2019 samler vi nogle af de mest inspirerende mennesker, vi kender, både fra eget fag og udefra – og beder dem inspirere os til endnu bedre kommunikation, sprog og markedsføring. De stiller op til en dag i inspirationens tegn, og du kommer hjem med nye værktøjer, nye oplevelser, nye ideer – og ny inspiration. Se mere her.

Edit page