1. september 2020

Jobsøgning skal du øve dig i

/files/assets/news/jeremy-thomas-credits.jpg

Som ansøgere ved vi som regel godt, hvad vi har at byde på. Alligevel kan det være svært at formulere en målrettet ansøgning og et CV tydeligt nok på et stykke papir, så det også står klart for en arbejdsgiver. Derfor kan det være en god idé at søge inspiration eller få andre til at kigge materialet igennem.

Når man skriver sit eget jobsøgningsmateriale, kan man hurtigt glemme det, man rent faktisk ved om kommunikation: At formidle målrettet til en modtager og sætte sig i deres sted i forhold til, hvilken viden de gerne skal sidde tilbage med efter at have kigget på materialet. Der er trods alt forskel på at søge hos Statsministeriet og hos Sex og Samfund. Måske ligner arbejdsopgaverne hinanden, men der er forskel på organisationerne. Så det er altså ikke ’one size fits all’. Den ene skal måske være en ’slipseansøgning’ og den anden mere en ’Ramones-t-shirt-ansøgning’.

Når man har en akademisk uddannelse, er man vant til at bruge mange ord, skrive lange sætninger, og måske endda vente med pointen til sidst. Og alt det skal vendes på hovedet, når man skriver en ansøgning. 

Derfor fokuserer vi her i KS på at støtte vores medlemmer så godt som muligt i deres jobsøgningsproces. Det gør vi på forskellige måder:

Vi har et intensivt, online jobsøgningsforløb, der løber over 4 uger.

Vi har en endags jobsøgningsworkshop.

Vi har en guide og en skabelon til CV.

Vi har en guide og en skabelon til ansøgning.

Vi sidder klar til at give vores medlemmer skriftlig eller mundtlig feedback, meld dig til her.

Edit page