6. januar 2021

Job, børn og corona

/files/assets/news/anita-jankovic-credits.jpg

Endnu en gang stiller pandemien ekstra store krav til børnefamilierne. Den virtuelle undervisning kræver for de fleste børns vedkommende, at der er støtte til at guide og motivere, og samtidig er der ofte også et job, der skal passes.

Med forlængelsen af coronarestriktionerne skal alle skoleelever undervises virtuelt derhjemme, og SFO’er og klubtilbud er lukkede, dog med mulighed for nødpasning for elever fra 0. til 4. klasse. Den fysiske nedlukning gælder indtil videre til 17. januar 2021.

Rent juridisk gælder det stadig, at man er forpligtet til at løse sine arbejdsopgaver. Når det er sagt, er alle jo godt klar over, at COVID 19 betyder store udfordringer for mange medarbejdere, og på langt de fleste arbejdspladser har det gennem det seneste år vist sig, at det kan lade sig gøre at finde løsninger, som er til at leve med.

Derfor er det vigtigt at få en dialog med din chef, hvis du oplever, at det er svært at leve op til de ting dit job kræver, så I i fællesskab kan finde smidige og kreative løsninger på udfordringerne.

Selvom det normalt er tilrådeligt, at du sørger for at adskille dit arbejdsliv og dit privatliv, så kan det være svært med børn i huset. Derfor kan det være en gode ide at aftale med din chef, at der er fleksibilitet i forhold til hvornår du arbejder.

Aftal eventuelt også, at du arbejder så meget, det er muligt.

Kan det ikke lade sig gøre, kan I måske blive enige om, at du afspadserer eller holder ferie.

Læs mere om hjemmearbejde her. Og husk som altid at kontakte KS for sparring og rådgivning.

Edit page