15. januar 2020

Hvem skal have Sprogprisen 2020?

/files/assets/news/jason-leung1-credits.jpg

Er du er stødt på en brandgod tekst for nylig, så indstil den fluks til en sprogpris på sprogprisen.dk.

Bag Sprogdagen og Sprogprisen står Dansk Sprognævn, sproget.dk, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, Djøf, kurtstrand.dk, Syntaksis.Sprogprisen sætter fokus på det skriftlige sprog i både det private erhvervsliv og den offentlige sektor ved at anerkende og belønne det gode danske sprog.

Sprogprisen uddeler priser i tre kategorier:
• Årets bedste tekst: Den klart kommunikerende tekst i brev, e-mail, trykt materiale, på nettet eller i det offentlige rum.
• Årets bedste SoMe-tekst: Den gode tekst på Facebook, Twitter eller et andet socialt medie.
• Årets bedste visuelle budskab: Den letforståelige tekst, som sammen med en illustration eller infografik viderebringer et budskab.
Sidste frist for indstilling er den 2. marts 2020 (vi uddeler priserne den 30. marts 2020).
Priserne uddeles ud fra fem kriterier: Levende sprog
Modtagerorientering
Klar og korrekt fremstilling
Troværdighed
Indbydende visuelt udtryk   Med Sprogprisen vil vi gerne rose de virksomheder, organisationer, myndigheder og institutioner, der arbejder med sproget i det daglige. Vores håb er, at deres prisværdige tekster kan inspirere andre.

Sprogprisen uddeles næste gang ved Sprogdagen ’20 mandag d. 30. marts 2020. Forud for uddelingen af Sprogprisen holder vi en række spændende oplæg på Sprogdagen.   Læs mere om Sprogdagen og Sprogprisen, og indstil din tekst her 

Edit page