14. december 2020

Helbredssikring for kommunalt og regionalt ansatte

/files/assets/news/trivsel-credits-1-credits.jpg

Hvis du er ansat i en kommune eller en region, og har pensionsordning i PFA, så har du en Helbredssikring som en del af pensionsordningen.

Din pensionsordning som offentligt ansat er bestemt i overenskomsten og afhænger af din uddannelse. Mange – men ikke alle – KS’ere har på denne baggrund pension i PFA.

De fleste har om ikke andet så en overordnet viden om, hvad deres pensionsordning indeholder. Alderspension, dækning ved tabt erhvervsevne (det nogle kalder ”invalidepension”), dækning til pårørende ved dødsfald og et engangsbeløb, hvis man får en såkaldt kritisk sygdom. Og ved man det ikke, så kan man læse det her.

Men vidste du også, at hvis du er ansat i en kommune eller en region, og har pensionsordning i PFA, så har du også en Helbredssikring som del af pensionsordningen?
Helbredssikringen – eller helt præcist Helbredssikring-modul – betyder, at du kan få hjælp til psykolog, kiropraktor, fysioterapeut, akupunktør, zoneterapeut og/eller diætist. Du har også mulighed for at få hurtig hjælp, hvis du oplever symptomer på stress. Læs mere om helbredssikringen og hvordan og hvornår du skal kontakte PFA her. 

Har du som statsansat læst med hertil, sidder du sikkert med spørgsmålet om, hvorfor dette ikke gælder dig. Grunden er den simple, at de statslige arbejdsgivere ikke vil acceptere, at helbredssikring indgår som standard i pensionsordningerne. Men du kan stadig tilkøbe helbredssikring – både den her nævnte og en udvidet, som også kommunalt og regionalt ansatte kan tilkøbe. Det kan du læse mere om her.

Edit page