12. september 2021

Godt nyt for statsansatte

/files/assets/news/helbred-3-credits.jpg

Hidtil har de statslige arbejdsgivere strittet imod. Men med de nye overenskomster i år blev det omsider muligt for statsansatte KS'ere at få Helbredssikring som en del af deres pensionsordning.

Mange offentligt ansatte KS’ere har deres pensionsordning i PFA. Det fremgår af overenskomsten.

Kommunalt og regionalt ansatte har i lang tid haft Helbredssikring (den såkaldte ”Helbredssikring Modul”) som en del af pensionsordningen. Og KS har kæmpet for, at det også skulle blive muligt for de statsansatte. Hidtil har de statslige arbejdsgivere strittet imod. Men med de nye overenskomster i år blev det omsider muligt.

Derfor fik også de statsansatte, som har deres pensionsordning i PFA, pr. 1. juli 2021 mulighed for gratis psykologbistand (for eksempel i forbindelse med stress), men også gratis hjælp fra for eksempel kiropraktor, fysioterapeut og diætist. Fordi de også får Helbredssikring Modul.

Den Helbredssikring, som pr. 1. juli 2021 altså også omfatter statsansatte, kan du læse mere om her.

For KS er det vigtigt, at pensionsordningen hele tiden udvikler sig. Og at der ikke mindst er fokus på forebyggelse. Her taler tallene desværre deres tydeligere sprog: Af de erhvervsevnetabserstatninger, som bliver udbetalt til KS’ere fra PFA, udgør stress cirka 29 % og skader på bevægeapparatet cirka 35 %. Det er netop disse skader, som Helbredssikring Modul har som formål at forebygge. Og dermed minimere antallet af KS’ere, som ender med varige skader og tab eller reducering af erhvervsevnen.

Har du ikke en helbredssikring – eller ønsker du en mere omfattende end Helbredssikring Modul – kan du som medlem af KS på fordelagtige vilkår tegne den i PFA. Læs mere om dette her.
Husk også, at når du har din pensionsordning i PFA, så har du også adgang til PFA’s EarlyCare. Det er en mulighed for at få sundhedsfaglig hjælp og sparring, hvis du bliver sygemeldt. Og det gælder allerede fra første sygedag. Læs mere om EarlyCare her.

Edit page