27. februar 2019

Fusion på humaniora

Institut for Informationsvidenskab fusionerer med Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Instituttet bliver »et robust og bredt funderet institut, som vil beskæftige sig med væsentlige samfundsproblemer – og som vil være godt rustet til at påtage sig forskning på tværs af traditionelle discipliner og til at styrke det fælles uddannelsesudbud,« siger dekan Jesper Kallestrup til Universitetsavisen.

Det endnu unavngivet stor-institut vil til efteråret opstå på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Institut for Medier, Erkendelse og Formidling er cirka dobbelt så stort som Institut for Informationsstudier, og det sammenlagte institut vil sammen med Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab være Det Humanistiske Fakultets største.

Det er ikke klarlagt, hvor det nye institut fysisk skal placeres. Det Humanistiske Fakultet er i de senere år blevet bygget om og fornyet, men en del af de nye byggerier bliver lejet ud, fordi fakultetet skal spare, og fordi studenterbefolkningen er blevet gjort mindre af politikerne, som dog samtidig har udvidet de fysiske rammer.

Edit page