Frivilligdagen: En god dag med en introvert, en falsk italiener og en rumskibsdesigner
”Kommunikation og Sprog er Danmarks bedste fagforening.” Det var ordene fra den første oplægsholder på Frivilligdagen i Vejle, hvor over 60 frivillige KS´ere fra alle dele af landet var mødt op.
Skinnende solskin og idylliske omgivelser på Munkebjerg Hotel i Vejle dannede rammen om Kommunikation og Sprogs årlige Frivilligdag, der løb af stablen i lørdags.
61 deltagere fra hele landet var mødt op i et stort murstensrødt konferencelokale, der emmede af en af klassisk dansk 60-er byggestil og et mere nutidigt afslappet udtryk med et stort panoramavindue, der venligt lukkede det gode vejr ind i salen.
Siden sidste års Frivilligdag er der blevet etableret yderligere 5 nye studenterorganisationer, hvilket betød en masse nye ansigter til Frivilligdagen, og der var dermed endnu mere grobund for at lære hinanden at kende på kryds og tværs af KS’ frivillige organisatoriske enheder.
God energi og stemning
Natasha Jackowski, der er Frivillighedskonsulent i Kommunikation og Sprog, stod bag hele arrangementet og beskriver dagen som en succes:
”Der var god energi blandt deltagerne og spændende oplæg, hvilket tilsammen gav en rigtig god stemning. Derudover havde vi en fordobling af antallet af frivillige ildsjæle til stede, sammenlignet med sidste år og det gav endnu bedre mulighed for at netværke med nye ansigter, siger hun og fortsætter:
”Og når tilbagemeldingerne lyder på, at dagen var værdiskabende og en rigtig energibooster, så kan man jo ikke ønske sig mere.”
Per Lindegaard Hjorth, formand for Kommunikation og Sprog, indledte med en velkomst, der understregede, hvor meget det frivillige arbejde betyder for en organisation som Kommunikation og Sprog. Det var svært ikke at bemærke formandens glæde ved synet af de mange frivillige i konferencelokalet i Vejle, der var præget af en god stemning.
Vinder 1: KS Midtjylland
KS Prisen, der hvert år uddeles til et projekt, der i særlig grad har synliggjort KS-medlemmernes faglighed internt eller eksternt, blev i år splittet op i to priser, der gik til KS Midtjylland og KairoS CBS.
KS Midtjylland modtog prisen for et arbejde, der har været præget af en ambition om at sætte fokus på hele medlemsskarens forskellige fagligheder. Det har betydet, at KS Midtjylland har stået for arrangementer, der spænder lige fra mindfulness, rundvisning på museum, foredrag om USA og Trump, konflikthåndtering, kommakursus, debat om dansk, FB-annoncering, produktion af videoer, LinkedIn, adfærdsdesign, storytelling og så videre.
”I KS Midtjylland er der konstant fokus på den faglighed, som både bestyrelsesmedlemmerne og suppleanterne repræsenterer, og alle bakker aktivt op om, at vi også i denne sammenhæng sætter alle kompetencer i spil over for hinanden, og den situation hver især befinder sig i, uanset om de er studerende, jobsøgende eller aktive på arbejdsmarkedet,” fortalte Per Lindegaard Hjorth.
Vinder 2: KairoS CBS
Og KairoS CBS, som formanden kaldte for en gruppe ”utilpassede unge”, fik prisen for at have arbejdet meget engageret og dedikeret med opgaven om at skabe et KS-fællesskab på CBS. På trods af store udfordringer med CBS, som restriktioner om ophold på stedet, reklamer med mere, er det lykkedes at holde arrangementer med glade medlemmer.
”KairoS CBS har lagt mange mandetimer i markedsføring i form af sociale medier, uddeling af flyers, muleposer og også planlægning, hvilket fortjener et skulderklap,” sagde Per Lindegaard Hjorth.
De stolte prismodtagere modtog hver et diplom og 500,- kroner per person.
Danmarks bedste fagforening
Inden KS Prisen blev uddelt, var dagen fyldt op med tre oplægsholdere, hvor fælles for dem alle var, at de tog udgangspunkt i sig selv.
Især Camilla Lærkesen, der var første oplægsholder, brugte sin egen introverthed som eksempel på, hvilke personlige barrierer man skal overvinde, hvis man ønsker at netværke. Hun lagde hårdt, men populært ud med at udråbe Kommunikation og Sprog som Danmarks bedste fagforening. Og hun om nogen må vide det, for hun er medlem af tre af slagsen.
Giovanni Niese fortalte om Digital markedsføring og personlig branding med LinkedIn og om at bevæge sig fra at være en ”nobody” til en ”somebody.” Han er kurder og kom til Danmark, da han var 12 år efter at være flygtet fra det krigshærgede land. I dag er han 40 år og bor i Sønderborg med sin kone og to børn. Han har om nogen været nødt til at rejse sig selv op flere gange og dette blev benyttet som udgangspunkt i hans oplæg, hvor han også fortalte om sin succes hos kvinderne med at foregive at han er italiener.
Den tredje og sidste oplægsholder, Bjarne Tveskov, flirtede med sin fortid som rumskibsdesigner hos LEGO, fortalte om idé- og konceptudvikling og om, hvordan man kan blive bedre til at opfange gode indfald og gøre dem til ideer, der i sidste ende kan fungere som koncepter.
Han demonstrerede nogle simple og lavpraktiske tilgange til, hvordan det kan lade sig gøre og netop som deltagerne troede, at dagens oplæg udelukkende ville handle om udvikling af LEGO software tog oplægget en drejning de færreste havde forventet.
Bjarne Tveskov fortalte om sin lille sideforretning. Han opfinder og udvikler nye navne til produkter og firmaer.
”Jeg laver sådanne ”naming-processer” to-tre gange om året. Det er et eksempel på en meget specialiseret form for kreativt arbejde, og det er et meget snævert område at arbejde indenfor. Der er kun 26 bogstaver, man kan sætte sammen på forskellige måder. Men det gør, at det er en god kreativ udfordring,” sagde den tidligere rumskibsdesigner.
Frivilligdagen var på alle måder en succes. ”Jeg er meget stolt af, hvordan hele dagen forløb,” siger Per Lindegaard Hjorth, og tilføjer: ”Jeg glæder mig allerede til næste år.”