27. oktober 2021

Formanden takker af efter 12 år

/files/assets/news/88a8170-1-credits.jpg

Kommunikation og Sprog skal have ny formand. Det står klart, efter at formanden gennem de seneste 12 år, Per Lindegaard Hjorth, har besluttet at give formandsstafetten videre.

- Jeg har sat rigtig mange skibe i søen, men jeg synes, at der skal nye, yngre kræfter til, siger 62-årige Per Lindegaard Hjorth.

Han tilføjer:

- Det er med meget stort vemod, at jeg meddeler min afgang, og jeg bliver meget rørt, når jeg taler om det.

Per Lindegaard Hjorth har været medlem af Kommunikation og Sprog siden den 1. december 1979. I midten af 1980’erne var han på sit første tillidsmandskursus – og siden da har han, nærmest uden afbrydelser, været aktiv i forbundet. I sin formandsperiode har han rejst land og rige rundt og mødt medlemmerne, der hvor de er.

Hvornår begyndte du at overveje den her beslutning?

- Jeg havde egentlig tænkt, at jeg gerne ville være formand i 10, men det blev så til 12 gode år, siger Per Lindegaard Hjorth, der fortsætter:

- Det har både været en nem og en svær beslutning. Nem, fordi jeg synes, at det er det rigtige at gøre. Svær, fordi det har været en kæmpe fornøjelse og et stort privilegium at være formand for forbundet. Men jeg er sikker på, at Repræsentantskabet vælger den helt rigtige formand, som kan være med til at tage foreningen til det næste niveau.

Per Lindegaard Hjorth har i sin formandsperiode været med til at drive forbundet fremad. Forbundet har gennemgået en stor, digital udvikling og har bistået og udviklet medlemmer og deres faglighed i stort omfang. Alt det er sket i en periode, hvor kommunikationsfaget har udviklet sig gevaldigt.

- Jeg synes, der er blevet skabt meget mere liv i forbundet. Der er kommet en kæmpe hær af frivillige, som har rigtig mange gode ideer, der skaber begejstring og motivation. Alt det er med til at bringe forbundet tæt på det enkelte medlem. Det er jeg meget stolt over, siger Per Lindegaard Hjorth.

Han tilføjer:

- Jeg har arbejdet meget med de værdier, som Kommunikation og Sprog i dag står for. Den vigtigste værdi, som vi har indført i min tid, er nærhed. Derudover vil jeg fremhæve vores grundfortælling, hvor hovedbudskabet er, at det enkelte medlem er en stor fisk i en lille sø. Det er kernen i alt, hvad vi gør.

Hvad ville du gerne have gjort bedre?

- Jeg ville gerne have sat gang i flere, medlemsdrevne netværk. Det unikke ved KS er, at nærmest uanset hvad man som medlem interesserer sig for, så giver forbundet mulighed for, at kan man lave netværk og arrangementer om det, siger Per Lindegaard Hjorth.

Fagbevægelsen er udfordret i disse år. Hvordan har du tacklet det?

- Jeg synes, at vi i KS er gode til at forklare, hvorfor det er vigtigt at være medlem af et forbund som vores: Vi skaber tryghed for medlemmerne. Vi booster deres faglighed. Og vi giver dem et fællesskab. Et medlem af KS skal være pavestolt af sit fag og samtidig være begejstret for at være medlem af forbundet. Det er det, jeg har arbejdet for.

Hvilke udfordringer venter der din efterfølger?

- Vores faglige områder inden for de humanistiske fag bliver dimensioneret voldsomt. Det betyder, at de potentielle medlemmer bliver færre. Og samtidig er konkurrencen fra andre forbund stor. Derudover skal fagforeninger forny sig. De skal arbejde med relevansen af medlemsskabet. Der skal skabes en balance mellem arbejde og fritid – og fagbevægelsen skal hjælpe lønmodtagere med at skabe de rammer, der er nødvendige. Det gælder også for vores forbund, siger Per Lindegaard Hjorth.

Hvad fremtiden bringer, ved den afgående formand ikke endnu.

- Jeg vil gerne finde et arbejde, hvor jeg kan bruge min faglighed, men som ikke indebærer det samme, store ansvar som en formandspost. Ellers vil jeg nyde livet sammen med min kone, siger Per Lindegaard Hjorth.

Det er Kommunikation og Sprogs repræsentantskab, der – som fagforeningens øverste myndighed – vælger foreningens nye formand.

Den nye formand forventes at blive valgt på det kommende repræsentantskabsmøde, der afholdes den 13. november 2021.

Per Lindegaard Hjorth forlader officielt formandsposten, når den nye formand er klar til at tage over.

Blå bog

Navn: Per Lindegaard Hjorth

Alder: 62 år

Uddannelse: Cand.ling.merc.

Tillidshverv: Formand for Kommunikation og Sprog fra 2009 til 2021

Tidligere job: Blandt andet teamleder i et forsikringsselskab.

Edit page