21. januar 2020

Flot afslutning på gyldent årti for pensionsopsparingen

/files/assets/news/frank-busch-credits.jpg

2019 blev et indbringende år for din pensionsopsparing, som har nydt godt af stærk medvind på de finansielle markeder, hvor både aktier og obligationer har givet solide positive afkast.

Efter et skuffende 2018 tog finansmarkederne en gevaldig revanche i 2019 og sørgede for, at vi fik en flot afslutning på et årti, hvor det generelt har været en særdeles god forretning at spare op til pension. Det fortæller CEO for PFA’s investeringsafdeling, Christian L. Lage.

”Ser vi på 2019, så ligger afkastet mellem 6,4-19 procent afhængig af investeringsprofil og år til pension. Hermed runder året af på et tiår, hvor kunderne i PFA’s anbefalede profil, profil C, har fået mere end fordoblet deres opsparing alene på grund af afkastet. Det er et stærkt resultat, som vi er rigtig glade for på vegne af vores mere end 1 mio. kunder,” siger investeringsdirektøren.

”Vi står lige nu med nulrenter i mange banker, og det er altså et udtryk for, at man ikke længere kan skabe afkast uden at tage risiko. Mens lavrisiko-aktiver som for eksempel statsobligationer tidligere har givet et beskedent positivt afkast, så giver mange nu negative afkast. Derfor er vi nødt til at gå nye veje, og I PFA har vi i de senere år rustet massivt op for alternative investeringer i for eksempel grøn energi, ejendomme, og infrastruktur. Det er aktiver, der kan afløse obligationerne, så vi fortsat kan skabe stabile afkast, men uden at skulle skrue massivt op for risikoen,” siger Christian L. Lage.

Ud over at sikre en god balance mellem risiko og afkast er det også vigtigt for PFA, at kundernes penge bliver investeret ansvarligt og i selskaber, der er med til at fremme en bæredygtig udvikling. Det gælder både i forhold til medarbejderforhold, menneskerettigheder, skattepraksis samt klima- og miljøpåvirkning. Og særligt sidste punkt har været højt på agendaen i de seneste år.

Du kan altid tjekke din investeringsprofil og følge dit eget afkast på mitpfa.dk.

Edit page