1. maj 2019

Fedt, frit og fejlfrit sprog

/files/assets/news/matthew-brodeur-436250-unsplash-1.jpg

Kom til KS arrangement i Sønderborg om ”sprogrigtighed” med den erfarne sprogrøgter Martin Lund.

Foto: Matthew Brodiur

Skriver du som en drøm, eller er der noget du kan gøre bedre? Ved dette aftenarrangement vil du få øjnene op for fejl som du fremover kan undgå, og du vil få kastet lys over en række af de dunkle og dvaske formuleringer som måske også lurer i dit sprog.

Sprogrigtighed kan lyde kedeligt. Men kedeligt er det ikke når den erfarne sprogrøgter og korrekturlæser Martin Lund runder sprogets typiske faldgruber og giver indsigt i hvad der gør slapt sprog til stærkt sprog. Her forklares den korrekte og gode sprogbrug så den giver mening og fæstner sig.

Martin Lund er selverklæret sprognørd og er Cand.mag. i dansk og retorik og indehaver af konsulentvirksomheden, Skriverådet.

Hans interesse for det danskfaglige og for det gode og korrekte sprog kommer ikke af en interesse i regelrytteri og korrekthed for korrekthedens egen skyld. Ifølge Martin Lund udspringer hans interesse snarere af kærligheden til det velskrevne sprog:

”For mig er det korrekte sprog derfor egentlig blot en del af vejen til det gode sprog og den vellykkede kommunikation. Og jeg er god til at forklare detaljen ud fra det højere formål – uanset om det i snæver forstand handler om korrekt/ukorrekt, eller om det på andre måder angår det mere eller mindre velskrevne.”

Martin Lund har læst korrektur for redaktionen på Ugebrevet Mandag Morgen samt rapporter for Tænketanken Mandag Morgen igennem syv.

Desuden er han fast korrekturlæser og medredaktør hos undervisningsforlaget Alkalær og korrekturlæser og sproglig sparringspartner for bl.a. forfatter Jesper Ralbjerg, og han har læst korrektur for blandt andre Kræftens Bekæmpelse, Akademisk Forlag og Dansk Standard.

Læs mere om arrangementet her.

Adresse: 

SDU

Alsion 2

6400 Sønderborg

Arrangementsdato: 

Onsdag, 8. maj 2019 - 17:15 til 20:30

Pris for medlemmer: 

Gratis for medlemmer af KS

Tilmeldingsfrist: 

Onsdag, 8. maj 2019 - 15:00

Edit page