12. september 2021

Får du nok ud af din pensionsopsparing?

/files/assets/news/pension-2-credits.jpg

Du bestemmer selv, hvordan din pensionsopsparing i PFA skal investeres, og din beslutning har betydning for, hvor mange penge du får som pensionist. Ved at investere en time i at deltage i et webinar om præcis det, kan du bedre vurdere om du har taget den rigtige beslutning.

Hvor mange penge, der bliver betalt ind på din pensionsordning, har naturligvis betydning for, hvor mange penge, du får som pensionist. Men det har det mildt sagt også, hvordan pengene investeres. Og det har du selv indflydelse på.
Det handler om investeringsprofil. Et noget abstrakt ord, som måske kan være svært at sætte sig ind i. Men det er der råd for:

Sammen med PFA afholder vi et webinar, som sætter dig bedre i stand til at tage en aktiv beslutning om din investeringsprofil på baggrund af blandt andet den betydning, den har for forventningerne til afkastet. Der er ingen garanti for at du bliver en rigere pensionist, men det er en sindssyg god start. Webinaret henvender sig til dig, der har din pensionsordning i PFA.

Baggrunden for webinaret er blandt andet, at udgangspunktet for nyetablerede pensionsordninger i PFA er gået fra – før 1. januar 2020 – at være den såkaldte investeringsprofil B til at være profil C. Det er en profil med højere risiko, men også højere forventet afkast. Alle der har etableret pensionsordning før 1. januar 2020 har selv skulle vælge, om de ville skifte investeringsprofil.

I dag er det cirka 34 % af KS’erne, som har profil C, mens hele 54 % har profil B. Eller sagt med andre ord: Over halvdelen af KS’erne har en profil med et lavere forventet afkast end det kunne være, og mange har altså ikke foretaget et valg. Det bestemmer du, som nævnt, selv. Men det bør være på et oplyst grundlag. Havde du ikke dét i forvejen, så får du det på dette webinar.

Er du i tvivl om, hvilken investeringsprofil, du har i dag, kan du se dette på Mit PFA.
Du kan læse mere om webinaret og tilmelde dig her.

Edit page