18. januar 2022

Et godt sted at starte

/files/assets/cathrine/2bdc65c1-0995-449a-0c95-801a16094565.jpg

Torsdag den 6. januar 2022

Så er KS’ nye forperson Cathrine Holm-Nielsen i gang på sin nye post. Hun glæder sig til det nye job og til at møde KS’erne i hele landet. Hvis du har spørgsmål og ideer, vil hun meget gerne høre fra dig. De bedste ting bliver til i fællesskab, skriver hun her til KS-medlemmerne.

I mandags kunne jeg – og et par medbragte potteplanter - for første gang indtage mit nye kontor i KS’ sekretariat på Hauser Plads, og jeg kan fortælle, at jeg var, og stadig er, meget spændt på min nye rolle og de opgaver, der følger med.

En af de første nyheder, der landede på mit bord, var en af de gode: Ledigheden blandt akademikere er nu den laveste siden 2009. Det gælder ikke mindst for KS’erne, hvor ledigheden er faldet fra 8,7 % ved årets begyndelse til 5 % i november 2021. 

De gode tal afspejler sig også i, at KS i 2021 har gennemgået mange flere kontrakter for medlemmer, der har fået nyt job, end vi har gjort årligt siden 2009. 651 kontrakter var igennem KS-medarbejdernes hænder i 2021 mod 472 i 2020. Og i 2009 var tallet blot 277. 

Det sidste synes jeg især er et rigtig godt sted at starte for mig som forperson. Det er nemlig dejligt, at så mange af jer benytter jer af det, KS som fagforening kan hjælpe jer som medlemmer med. Så lad mig blot komme med en generel opfordring til at tage imod de muligheder, KS tilbyder dig, både ift. din karriereplanlægning, din jobsøgning, din lønforhandling og med at gennemgå din kontrakt, når du har landet et nyt job - også når det er gode tider på jobmarkedet 

Desværre går det ikke helt lige så godt med dimittendledigheden. Selvom den er for nedadgående, tager det stadig mange nyuddannede noget tid at komme på plads i det første job. Desværre nævnte statsministeren i sin nytårstale, at regeringen nu vil stramme dimittendreglerne i forhold til dagpenge, og med det vil man fratage dem, der har mest brug for det, den nødvendige tid. Vi kender ikke hverken planen eller hvad der kommer ud af den, men i KS vil vi arbejde for, at dimittenderne har det bedst mulige udgangspunkt for at komme i jobs, der modsvarer de uddannelser, de har brugt mange år på at få.

Jeg glæder mig til at komme i gang og jeg glæder mig også til at komme ud af kontoret og møde KS’ere i hele landet, så jeg kan blive klogere på, hvad der rører sig i alle kroge af vores forbund – og så vi sammen stiller de nødvendige spørgsmål og finder de gode svar på, hvad KS skal være for jer medlemmer i fremtiden. 

De bedste ting bliver til i fællesskab, når man gør noget sammen. Derfor efterlyste jeg i min første leder i Kommagasinets december-nummer- den kan du i øvrigt læse her - jeres bud på de vigtigste emner, jeg bør kaste mig over.
Hjælp mig meget gerne med ideer og spørgsmål. Send en mail på chn@kommunikationogsprog.dk.
Jeg glæder mig til at høre fra – forhåbentlig - rigtig mange af jer KS’ere. 

Rigtig godt nytår, og mange hilsener fra 
Cathrine Holm-Nielsen 
Forperson i Kommunikation og Sprog

Edit page