28. september 2021

Et af de vigtigste tandhjul i KS

/files/assets/news/fd-frivilligdagen-2021-foto-credits.jpg

Så blev der endelig mulighed for at samles til ’Frivilligdag’ i KS igen. De frivillige er en del af det tandhjul, der får KS tæt på medlemmerne, hvad enten det sker ude i regionerne eller på arbejdspladserne, og det fortjener de en stor tak for.

’Nærhed’ er et af de vigtige opmærksomhedspunkter i KS. Derfor er det værd at hylde de medlemmer, som hver dag sikrer, at KS er tæt på medlemmerne. Og det er en af de ting som vores mange frivillige gør. For heldigvis har KS aldrig haft så mange frivillige som i de senere år. De frivillige laver arrangementer i hele landet til gavn for medlemmerne, de er tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter ude på arbejdspladserne, de sørger for, at der er aktiviteter i klubberne på arbejdspladserne, og det er også frivillige, der som medlemmer af repræsentantskab, regionsbestyrelser og hovedbestyrelse sørger for den politiske ledelse af KS.

I mere end et år har corona sat en stopper for, at vi har kunnet afholde den ellers årlige ’Frivilligdag’, men i den netop overståede weekend lykkedes det at samles igen, til stor glæde for alle.
Frivilligdagen består af lige dele fagligt og personligt input, mulighed for at netværke og hyggeligt samvær.
I år fik de frivillige et oplæg om at være frivillig med Lasse F. Petersen, konsulent i Ingerfair, der siden 14-årsalderen selv været frivillig leder i mange forskellige projekter og holdt et væld af foredrag om det.

Desuden var der mulighed for at vælge blandt tre forskellige workshops:

Præsentationsteknik – bliv klar og skarp i din kommunikation med de 3 C’er med  Puk Scharbau, direktør i Wiser Communication, kommunikationsrådgiver og executive business coach
Employee Advocacy - på arbejdet og som frivillig med Marta Karolina Olsen, indehaver af CBM Consult, facilitator samt ekstern lektor på KU i kommunikation & medier
Konflikthåndtering – Fra konflikt til kontakt med Mia Cortes, konfliktvejleder og pædagogisk konsulent i Ungdomsbyen

KS-formand Per Lindegaard Hjorth skrev på LinkedIn dagen efter Frivilligdagen:

'At sige tak for en indsats er essentielt – især når man arbejder med frivillige.

Jeg bestræber mig altid for at anerkende de frivilliges arbejde – ved at sige tak. Og jeg vil også gerne anerkende deres indsats på andre måder. En af måderne er at invitere til en #Frivilligdag, som vi gjorde i Kommunikation og Sprog forleden. En dag med forkælelse af de frivillige med faglige indlæg og socialt samvær.

Topmotiverede oplægsholdere fyldte faglig benzin på deltagerne i form af tendenser i frivilligt arbejde, #employeeadvokacy, #præsentationsteknik og #konfliktløsning – alt sammen emner, den frivillige kan bruge i sit frivillige arbejde eller civile erhverv.
Det var dejligt at opleve de frivilliges engagement. De frivillige giver meget af dem selv ved at være frivillig, men de får også en masse tilbage ved at gøre nogle for andre, nemlig en blomstrende mental sundhed. Og denne mentale sundhed kunne jeg mærke hele dage via den positive energi, som prægede hele dagen.'

Tak for i år og på gensyn til Frivilligdagen 2022 den 30. april.

Herunder et par indtryk fra dagen:

Edit page