19. august 2020

Er ansøgningsfristen i virkeligheden ’hurtigst muligt’?

/files/assets/news/markus-winkler-credits.jpg

I KS Karriere er vi blevet spurgt, om der er en ny normal i forhold til frister på jobopslag. Altså, at der i jobopslagene ikke er nogen frist, men derimod bare en opfordring til at søge ’hurtigst muligt’, fordi de indkommende ansøgninger vil blive kigget igennem løbende. Eller at der er en frist, men at de stadig vil kigge jobopslagene igennem løbende.

Et medlem havde to gange søgt et job inden fristen, men fik svaret, at de allerede havde nok kandidater til stillingen.
Vi har kigget en lang række opslag igennem – og vi har talt sammen om vores oplevelser hver især, og på den baggrund synes vi, der er en tendens til flere ”vi kigger løbende ansøgningerne igennem” men ikke helt nok til at kalde det ”the new normal”. (vi har ikke trawlet nok stillingsopslag igennem til at vi kan sige noget statistisk signifikant)

Men hvis det er noget, der bliver mere udbredt, så er vi bekymrede for, at det kan det jo gå hen og blive endnu sværere og mere mudret af være jobsøgende.

Når det er sagt, har det nok altid været sådan, at i nogle private virksomheder (i særdeleshed de små), kigger man løbende ansøgninger igennem, når de kommer ind. Og har man fået nok gode, så kigger man ikke på resten. Og derfor er det sjældent en god idé at sende ansøgningen en time inden fristen. I større virksomheder, hvor der er en fastere rekrutteringsstruktur, vil dette ofte ikke være tilfældet.

Medlemmet spurgte også, om hurtighed så trumfer grundighed. Og det vil vi være kede af at sige ja til. Det kræver måske mere årvågenhed. Men det vil være ærgerligt at gå på kompromis med indholdet. Det kan godt være, det vil være sundt at få sendt nogle ansøgninger hurtigere af sted - i stedet for at sidde og perfektionere i flere dage – især for folk, der arbejder bedst lige før en deadline. Men ellers er det noget med at gribe knoglen og ringe til dem og spørge, om de er interesserede i flere ansøgninger. Så spilder man da i hvert fald ikke tiden.

Vi har aftalt at vi – her i karriereteamet, holder øje med udviklingen, også inden for dette område, og vi er selvfølgelig opmærksomme på det, når vi giver feedback på de ansøgninger, vi får fra vores medlemmer.

Edit page