3. november 2022

Efter valget: Viden er stadig det vigtigste råstof

/files/assets/christiansborg-1667468545.jpg
En regering, som ikke forringer blandt andre kommunikationsuddannelserne, står højt på ønskelisten. Foto Unsplash

I KS håber vi på, at en kommende regering undlader at blande sig i arbejdsmarkedsforholdene for blandt andre kommunikatører i den offentlige sektor. Det siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen i et interview med kommunikationsforum.dk i dag.

I valgkampen har antallet af kommunikatører og lønforholdene i det offentlige været varme valgemner.

”Man kan sige meget positivt om at løfte lønnen i det offentlige, men det er problematisk, når man peger på specifikke faggrupper”, siger Cathrine Holm-Nielsen blandt andet i interviewet med kommunikationsforum.dk i dag.
Læs det her

Uddannelsesområdet er også et område, som KS fortsat kommer til at forsøge at påvirke.

”Hvad end vi fik en rød eller blå regering, risikerer vi at få dårligere uddannelser. Alle de store partier er for udflytninger af uddannelser, forkortelser af kandidatuddannelsen og af dagpengeperioden for nyuddannede,” siger hun og fortsætter:

”Vi bliver ved med at sige, at viden er det vigtigste råstof i Danmark. Så på det punkt er jeg fortsat bekymret.”

Mette Frederiksen har desuden udvist en bekymrende indstilling til kommunikatører, mener Cathrine Holm-Nielsen.

”Mette Frederiksen har haft et korstog mod uddannelsessnobberi. Vi er enige i, at vi skal arbejde for, at flere kommer ind på velfærdsuddannelser. Men vi håber på, at der bliver arbejdet videre med de høje klimambitioner. Kommunikatører er med til at drive den grønne omstilling ved at rykke adfærd med modtagernære budskaber.”

Edit page