13. januar 2021

Din pension klarede sig godt igennem 2020

/files/assets/news/photo-1591696205602-2f950c417cb9-credits.jpg

Mange KS’ere har deres pensionsordning i PFA. Og ved årsskiftet kan du konstatere, at dét, som startede med at ligne et rædselsvækkende år på pensionsfronten, endte med at blive ganske fornuftigt med plusser over hele linjen.

Det konkrete afkast afhænger af den investeringsprofil, du har valgt og hvor lang tid, du har tilbage til pensionsalderen, men det ligger på mellem 1,8 og 6,8 % set på årsbasis. Det sættes i relief af, at coronapandemien i det tidlige forår førte til nogle af de største fald på de finansielle markeder siden 1930’erne.

PFA’s koncerninvesteringsdirektør, Kasper A. Lorenzen fortæller:
”Mens det efter børskrakket i 1929 tog omkring 25 år, før markederne havde indhentet det tabte, så skulle vi denne gang kun vente et halvt år. Kigger vi på afkastet i vores anbefalede profil C i markedsrente, så ligger det her ved årets udgang på 5,5 % Det er et hop på 24,2 % siden bunden i det tidlige forår. Havde man ved årets start 1 million kroner på pensionskontoen, så er et underskud på cirka 186.000 kroner i marts altså blevet forvandlet til overskud på lidt over 55.000 kroner i december”.
Vi har tidligere fortalt om muligheden for at investere (noget af) din pensionsopsparing mere klimavenligt via PFA Klima Plus. Her er der tale om et rigtig godt afkast, forklarer Kasper A. Lorenzen:

”PFA Klima Plus har siden lanceringen i maj skabt et afkast, som ligger ca. 2 pct. over markedet. Det er selvfølgelig en kort periode at gøre status over, men skal vi tro de politiske signaler fra både USA, Kina og EU, så er der grund til fortsat grøn optimisme.”

Ønsker du også, at noget af din pensionsopsparing skal investeres i PFA Klima Plus, så skal du logge ind på Mit PFA, hvor du vil blive guidet igennem således, at du kan træffe beslutning blandt andet baseret på din risikoprofil.

Og synes du, at det hele lyder en anelse tåget, så er der også råd for dét. Vi holder nemlig igen i 2021 i samarbejde med PFA gå-hjem-møder, hvor alt det besværlige – og måske kedelige – bliver gjort let og lige til. Vi håber, at vi kan afholde arrangementerne fysisk, og de ligger allerede i kalenderen:

15. april i Aarhus
15. september i København

Edit page