5. januar 2021

Din huskeliste til gode dage på hjemmekontoret

/files/assets/news/hjemmearbejde-1-credits.jpg

Vi er kommet tilbage på job efter nytår, og desværre kan de fleste af os mere genkende situationen fra nedlukningen sidste forår, end sommerens og efterårets mere åbne samfund. Vi skal igen have indrettet vores hverdage med arbejde og fritid, der foregår det samme sted, på den bedst mulige måde. Kommunikation og Sprogs karriereafdeling giver dig her din huskeliste til en god retur til hjemmekontoret.

Turen til kontoret er igen udskiftet med hjemmekontoret, det kollegiale fællesskab er mange steder igen erstattet af Teams-møder. Det er derfor i disse dage ekstra vigtigt at huske at sætte de rigtige grænser for arbejdet, så du får indrettet dine arbejdsdage på den bedst mulige måde. Også selv om du efterhånden er vant til en hverdag med Covid-19.

Husk, at bare fordi du er tilbage på arbejde, bør det ikke fylde mere end det plejer
Mange af vores medlemmer oplever, at de faktisk arbejder mere under nedlukning end tidligere, fordi de har sværere ved at adskille arbejdsliv og privatliv. Sæt derfor en fast grænse for, hvornår du er på ’kontoret’ og hvornår du er ’hjemme’ hvis du har mulighed for det. Det kan for eksempel godt være svært, hvis man skal passe sine børn samtidig med, at man skal passe sit arbejde. Læs mere om job, børn og corona her. Men det er en god ide under alle omstændigheder at indrette en fast arbejdsplads derhjemme, som du kan ”gå hjem” fra. Husk pauserne, også frokostpausen, sæt den ind i din kalender, og lad være med at spise ved computeren. Og husk at sætte tid af til de daglige rutiner – hvis du plejer at høre en podcast i bilen på vej på arbejde, så gå i stedet en tur rundt om blokken med en podcast i ørerne, i stedet for at sidde på pinden en halv time tidligere.

Når du sidder ved din hjemmearbejdsplads, er du på arbejde, præcis som hvis du sad på kontoret
Selv om det kan friste at tage et par timer ud af kalenderen til at støvsuge og rydde op i garagen, eller at gå sent i seng og stå sent op, så gør det med omtanke. Prøv at få skabt en klar linje mellem arbejde og fritid. 

Husk at checke jævnligt ind med dine kolleger
Sørg for at holde de digitale møder med samme kadence som de fysiske møder, husk at feedback til og fra kolleger også kan gives digitalt eller i telefonen, og aftal eventuelt at drikke fredagsmorgenkaffe sammen – eller eftermiddagskaffe, så I kan få sagt god weekend til hinanden.

Sørg for at kommunikere om eventuelle udfordringer
Hvis du har børn i hjemmeskole, så ved du måske fra forårets nedlukning, at det kræver lidt ekstra, og at det sluger af opmærksomheden og tiden. Tag derfor gerne en snak med din arbejdsgiver om, hvordan I kan løse udfordringerne med tiden, så du finder en vej og nogle løsninger, der passer for dig og for din arbejdsplads. På samme måde bør du huske at tage en snak med din partner eller bofæller, hvis der er praktiske spørgsmål der er vigtige at få rammesat, for at i alle kan få en god hjemmearbejdsdag.
Du kan finde mere inspiration og viden om hjemmearbejde og Corona på coronatrivsel.dk 

Edit page