24. august 2021

Dimittend? Indgå i et graduateprogram i en SMV

/files/assets/news/graduate-credits.jpg

Som dimittend har du nu mulighed for at indgå i et graduateprogram i op til fire måneder hos en SMV. Programmet skal sikre dig kompetenceudvikling og relevant erhvervserfaring.

Med graduatepuljen på 10 millioner, der er afsat i Finansloven, vil man sikre, at både virksomhed og dimittend oplever den win-win, der erfaringsmæssigt opstår når dimittender og små og mellemstore virksomheder samarbejder.
For dig som dimittend er målet at øge din evne til at omsætte kompetencer til konkret opgaveløsning i en virksomhed, og hermed øge chancen for beskæftigelse, både generelt, men også i den konkrete virksomhed.

For SMV’erne handlet det om motivation til at ansætte flere nyuddannede og tiltrække nye talenter og kompetencer på samme måde som de store virksomheder, længe har haft succes med.
Graduateprogrammet er igangsat i 2021 for at hjælpe dimittender ud på et arbejdsmarked, som på nogle områder lider under effekterne af COVID19. Graduateprogrammet har til formål at bygge bro mellem små og mellemstore private virksomheder (med op til 249 medarbejdere) og jobsøgende dimittender på dimittendsats. Graduateprogrammet kan oprettes i alle brancher og i hele landet.

Et graduateprogram består af et opstartskursus, hvor dimittenden bliver skarp på SMV-segmentet og får en stærk værktøjskasse, der sikrer, at dimittenden kan bidrage til løsningen af flere typer af udviklingsprojekter i SMV’er.
Dernæst kommer dimittenden i ansættelse med tilskud til løn fra graduatepuljen i 4 måneder. På de 4 måneder er det hensigten, at dimittenden kommer rundt i virksomheden og bidrager til løsningen af de udviklingsprojekter, dimittenden og virksomheden har identificeret i fællesskab. Det kan typisk være indenfor omlægning til bæredygtighed, digitaliseringsprojekter, styrkelse af driften, omstruktureringer som følge af COVID19 og så videre.

Efter de 4 måneder som ordinært ansat, med støtte til din løn, er det hensigten at dimittenden og virksomheden fortsætter samarbejdet – eller alternativt, at dimittenden udnytter sin nye erhvervserfaring til at skabe job i en anden virksomhed.

Hvis du vil starte din karriere op som graduate i en SMV, kan du komme i betragtning til graduateprogrammet på flere måder:

  • Du kan selv kontakte virksomheder, som lever op til kriterierne og præsentere dem for graduateprogrammet. Du kan downloade en folder der informerer om graduateprogrammet her.

  • Du kan blive rekrutteret af en af graduateprogrammets mange samarbejdspartnere, som er i dialog med virksomheder, der har et aktuelt udviklingsområde og som ønsker at deltage i graduateprogrammet.

  • Du kan oprette dig i Akademikeruniverset.dk. Her vil vores samarbejdspartnere løbende kontakte relevante dimittender.


Læs mere her

Edit page