22. juni 2022

Det er sundt at holde fri

I sommerperioden holder vores telefoner i KS åbent hver dag fra 10 til 15. Dette er det sidste nyhedsbrev inden ferien og med en række gode argumenter for, hvorfor du skal holde fri, vil vi ønske alle KS-medlemmer en god sommerferie. Vi er tilbage med nyhedsbreve fra 18. august.

/files/assets/fernando-brasil.jpg
Foto Fernando Brasil

Heldigvis lever vi i et land, hvor det er ret almindeligt at holde tre ugers sommerferie, men der er alligevel nogle, som har svært ved at få sig selv til det. Måske fordi de føler sig skyldige over at være væk - mange er meget loyale over for deres arbejde. Men her skal man huske sig selv på, at man bliver en bedre medarbejder af at holde ferie og fri jævnligt.

Det er nemlig sundt for hjernen at holde fri. Hvis den skal præstere bedst muligt, har den brug for en pause, hvor den kobler af en gang i mellem.

Lad os kigge på, hvad der sker med os, når vi holder fri:

Vi booster hjernekapaciteten

Normalt, når vi er hjemme og går på arbejde, har de fleste svært ved at koble hjernen fra. Den kører ganske enkelt hele tiden. Når vi er på ferie, begynder hverdagstankerne at fylde mindre og mindre. Vi får slappet ordentligt af og når vi slapper af, forbinder vores hjerne nuværende ideer med tidligere viden, og på den måde skaber den nye idéer.

Vi bliver sundere

Når vi holder fri, opbygger vi et bedre immunforsvar, og undersøgelser viser at vi lever længere.

Vi får gjort flere og bedre ting

Når vi holder fri, forbedres vores performance og kvaliteten af vores arbejde. Når vi rejser væk eller oplever nye ting, har vi lettere ved at arbejde mere kreativt, fordi vi bliver inspireret.

Vi styrker vores mentale velvære

Vi er mindre udsat for at få depression eller depressive tanker, når vi husker at holde ferie. Det hænger også sammen med, at det forbedrer vores søvn, når vi holder fri. Hvis vi altså sørger for at vores hjerne også holder fri.

Edit page