10. november 2021

Covid-19 er igen en samfundskritisk sygdom

På baggrund af en indstilling fra Epidemikommissionen har Epidemiudvalget den 9. november vedtaget, at Covid-19 fra torsdag den 10. november igen kategoriseres som en samfundskritisk sygdom i en periode på én måned.

Epidemiudvalget har endvidere besluttet at genindføre coronapasset på en række områder – også på baggrund af en indstilling fra epidemikommissionen. Det træder i kraft fredag morgen kl. 6.

I skrivende stund er der fortsat forhandlinger om på hvilke områder, der skal bruges coronapas.

På hjemmesiden coronasmitte.dk https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/nyhedsarkiv/2021/november/overblik-her-skal-du-snart-bruge-coronapas#heading4 kan du få et overblik over, hvor det er besluttet passet skal bruges.

På nuværende tidspunkt er der ikke specifikke krav i forhold til ansatte på arbejdspladser. Loven, der gav arbejdsgivere ret til at pålægge ansatte at blive testet for COVID-19 og at oplyse resultatet af testen er udløbet d 1. november 2021. Den gav arbejdsgiverne ret til at stille krav om testning, hvis det er sagligt begrundet i hensynet til at begrænse spredningen af smitte med COVID-19, herunder af hensyn til at sikre arbejdsmiljøet, eller i væsentlige driftsmæssige hensyn, der foreligger på den pågældende virksomhed. I skrivende stund vides ikke, om loven bliver forlænget/ændret.

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i forhold dit arbejde er du velkommen til at kontakte os på info@kommunikationogsprog.dk

Edit page