18. marts 2020

Coronasituationen påvirker også din pension – men ej heller her er der grund til panik

/files/assets/news/pension-credits.jpg

Coronavirussen har de seneste uger medført massive fald på finansmarkederne. Det slår desværre også igennem på din pensionsopsparing. Du vil derfor kunne se, at din pensionsordning svinder ind. Men du bør se din pensionsordning i et langsigtet perspektiv og ikke panikke.

Klikker du ind på din pensionsordning, vil du med stor sandsynlighed kunne se en direkte effekt af coronavirussen. Du vil se, at afkastet er negativt, og din pensionsordning svinder ind. Det er selvfølgelig – sagt lige ud – træls. Og det kunne måske få dig til at ændre i din investeringsstrategi og omlægge til en mindre risikobetonet profil.

Men det bør du ikke gøre. I stedet bør du holde fast i den investeringsprofil, du allerede har. For al erfaring viser, at når finansmarkederne har været ramt af store nedture, så er de efterfølgende kommet stærkt tilbage. Det betyder samtidig, at det har været en dårlig forretning at skille sig af med investeringer, når disse er faldet i værdi.

Du kan her læse mere om, hvordan forbrugerøkonomi Carsten Holdum vurderer den nuværende situation, hvad hans anbefalinger er i denne forbindelse og hvordan PFA håndterer situationen på finansmarkederne. Klik her.

Edit page