4. november 2020

Corona: KS’ernes jobsituation i bedring

/files/assets/news/job-credits.jpg

Selvom vi befinder os midt i anden runde af pandemien med stigende smittetal og deraf følgende bekymringer for helbred og økonomi, giver KS’ sagsstatistik i forhold til opsigelser og ansættelser grund til forsigtig optimisme.

Hvor vi i foråret oplevede en kraftig stigning i antallet af opsigelser, samtidig med et fald i antallet af ansættelseskontrakter, ser det ud til, at situationen er vendt de seneste måneder. Det gennemsnitlige antal opsigelser de seneste tre måneder er nemlig i gennemsnit faldet med 27,3%, mens ansættelserne gennemsnitligt er steget med 19,5% i september og oktober i forhold til samme periode sidste år.

Coronasituationen påvirkede KS’ernes arbejdsmarked i perioden fra marts til juli, hvor vi så en gennemsnitlig stigning på 75,8 % i antallet af opsigelser, sammenlignet med samme periode i 2019, mens antallet af ansættelser i perioden fra marts til august i gennemsnit faldt med 25,8%.

Så derfor husk at tilmelde dig KS JOB, så modtager du automatisk og gratis en email to gange om ugen med de nyeste jobannoncer, som er relevante for dig – der er over 100 jobannoncer i KS JOB hver uge. Kontakt også KS, når du har fået nyt job, så tjekker vi kontrakten.

Edit page