3. juni 2020

Brug en time på din karriere

/files/assets/news/forretningsforstaelse-ok.PNG

Jeg brugte en time i godt selskab på min karriere forleden. Du kan gøre det samme, for du gør det hjemmefra, og det er muligt for alle KS-medlemmer.

Dengang jeg gik i skole, gik man til ’time’. Jeg ved ikke om man stadig kalder det sådan, måske hedder det lektion i dag? Men du kan stadig komme til time. Nu er det bare ikke i skolen, men i KS, som helt i coronatidens ånd holder digitale karrieretimer.

Da jeg loggede på, sad de to karriererådgivere Ask Lehrmann og Marianne Greve Jensen klar ved skærmen. I en hyggelig og afslappet form bød de medlemmerne velkommen, og så gik de ellers i gang med den digitale karrieretime, hvor medlemmerne bag deres skærme hjemme hos dem selv, kunne deltage aktivt ved at stille spørgsmål i chatten eller sende en mail. På den måde bliver det så tæt på et rigtigt fysisk møde som det næsten er muligt uden at mødes.

Jeg valgte at deltage i den digitale karrieretime om ’forretningsforståelse’. Der har også været timer om jobsøgning, cv og stress og de næste par uger kommer der om jobsamtale og test. Alle ’timerne’ ligger efterfølgende på hjemmesiden, hvor du kan gå ind og se med, når det passer dig. Så kan du bare ikke stille spørgsmål.

Hvad er det egentlig det betyder for os kommunikationsfolk at have forretningsforståelse og hvordan kan man vise at man har det, for eksempel når man søger nyt job?
Det er helt sikkert, at det bliver mere og mere vigtigt. Det kan vi i KS se i flere og flere sammenhænge, både når vi taler med dem, der ansætter vores medlemmer, når vi tjekker jobannoncer og så videre.

Ask Lehrmann og Marianne Greve Jensen rådgiver hver dag KS-medlemmerne om deres karriere og jobsøgning. De kunne fortælle, at det at have forretningsforståelse og have kendskab til værdikæden i den virksomhed, man søger job i, er en mere og mere vigtig del af jobsøgningen, hvis den skal lykkes. De kunne også fortælle, at det langt fra altid prioriteres højt nok i forbindelse med jobsøgning. Men det er altså rigtig vigtigt, hvis man vil skrive en god ansøgning.
’Og vi kan altså godt se på jeres ansøgninger, når I har gjort noget ud af researchen og dermed har fået den nødvendige forståelse for forretningen og jobbet’, pointerede de to karriererådgivere.

Og hvordan man så nærmere gør, det kan du høre mere om ved at klikke på det link herunder, der hedder ’Forretningsforståelse’. God fornøjelse med det.

Digitale karrieretimer:

Jobsøgning

CV

Stress af og pas på dig selv

Forretningsforståelse

Kommende digitale karrieretimer. Læs mere:

11. juni: Jobsamtalen

18. juni: Test og personprofiler

Tekst / Anne Nimb

Edit page