30. september 2020

Akademikerne: Ny ombudsperson skal styrke kampen mod sexisme

/files/assets/news/lars-qvistgaard-presse1-1024x683-credits.jpg

Et nyt ligestillingsombud skal være med til at styrke kampen mod sexisme, diskrimination og kønsulighed.

“Der er ingen snuptagsløsninger, når det handler om at ændre en sexistisk kultur. Derfor har vi brug for at styrke det langsigtede arbejde og oprette et ombud, der har ressourcer til at sikre et stort og vedvarende fokus på at skabe ligestilling. Derfor kommer jeg til at foreslå Mogens Jensen, at der allerede på næste finanslov findes penge til at oprette et ligestillingsombud”.

Sådan siger formand for Akademikerne (AC), Lars Qvistgaard, inden han på mandag eftermiddag mødes med ligestillingsminister Mogens Jensen, og øvrige arbejdsmarkedsrepræsentanter. Her skal de drøfte, hvordan vi kan komme sexisme til livs. Midlerne til at oprette ombuddet skal findes allerede på finansloven for 2021.

Lars Qvistgaard håber, at en ombudsperson vil kunne fastholde fokus på ligestillingsområdet gennem flere ressourcer til både at overvåge udviklingen og udvikle konkrete anbefalinger.

“Jo tættere vi kan følge udviklingen, jo bedre mulighed har vi for at målrette indsatsen mod sexisme og seksuel chikane. Vi har brug for at samle viden og ekspertise, så vi kan igangsætte de rigtige tiltag og komme sexisme, diskrimination og kønsulighed til livs”.

Som KS-medlem er det også vigtigt at huske på, at du altid kan henvende dig til KS, hvis du oplever sexisme på din arbejdsplads. Kontakt os her.

Akademikerne er paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, som har det til fælles, at de organiserer medlemmer med en lang videregående uddannelse. Akademikerne repræsenterer omkring 460.000 akademikere.

Læs mere om Akademikerne her

Edit page