15. december 2020

5 muligheder for at gøre status og komme godt ind i 2021

/files/assets/news/philip-berndt-credits.jpg

Jul og nytår står for døren, og vi er mange, der benytter lejligheden til at gøre status over vores arbejdsliv. Selvom det jo ikke er årsbestemt at lave ændringer, så kan det være tid til at overveje, hvad der skal blive i 2020, hvad der skal med videre, og hvad nyt der skal komme i 2021. Her er 5 bud på, hvad du kan gøre dig af overvejelser.

Der er mange måder, man kan blive klogere på sig selv og sin faglighed, og der opstår hele tiden nye muligheder for personlig udvikling. Kommunikation og Sprog giver dig her 5 bud på metoder til personlig og faglig udvikling, som du bør gøre brug af i 2021 for at styrke din karriere – og hvordan vi som fagforening kan hjælpe dig til at nå dine mål.

1. Opkvalificer dig med gratis onlinekurser, podcasts og webinarer
Din adgang til stærkt fagligt indhold har aldrig været bedre. Uddannelse og efteruddannelse behøver ikke længere foregå i et kursuslokale: Der er tusindvis af gratis ressourcer online, hvor du gennem skræddersyede kurser, videoer, webinarer, podcasts og artikler kan opkvalificere dig i netop den faglighed du er interesseret i. Kommunikation og Sprog udbyder blandt andet selv en lang række webinarer, onlinekurser og andet – gratis eller med rabat til dig som medlem. Vil du gerne blive bedre til idégenerering? Til at lave en god SEO-tekst? Eller til at lave mobilvideo til SoMe? Kig i vores kursuskalender, som allerede bugner, er god opkvalificering.

2. Nyt job?
Er du ked af dit job, eller har du ikke et? Så kan det være at 2021 skal være året, hvor du skal ’revolutionere tin jobsøgning’. Tilmeld dig vores 4 ugers online jobsøgningskursus med Ricki Nielsen, og få styr på alt for uopfordret henvendelse, til telefonopkald på jobopslag og den fremadrettede ansøgning. Du kan også deltage i vores Digitale Karrieretime, hvor vi hver måned vil tage et nyt emne op. Vi starter 2021 med at tale om at få en god jobsøgningsproces, og i februar vil vi tale om ansøgningen. 

3. Tag temperaturen på din trivsel
Har du været en hængepil på arbejde den sidste tid? Er du i tvivl om det er Corona, eller om der faktisk er andre forhold, der ikke helt fungerer? Så prøv vores trivselsbarometer og få et fingerpeg om din generelle trivsel. Du kan gemme dine resultater og følge med i udviklingen af din trivsel. Du kan også finde ud af, hvad årsagen er, hvis du ikke trives.

4. Bestil en karrieresamtale 
Er du i tvivl om, hvilken retning du skal gå i din karriere? Føler du ikke du har fundet den rette hylde? Så bestil en karrieresamtale. Her kan vi tale om alt fra det første job, til trivsel, til at ville være chef eller skifte retning.

5. Opdater dine faglige informationskilder
Man får typisk den information der er relevant for ens faglighed fra de samme hjemmesider, nyhedsbreve, podcasts og medier, som man altid har gjort. Men der er måske mange andre steder, du kunne få information. Vil du vide mere om bureaubranchen? Så læs med på Bureaubiz. Vil du vide mere om det nyeste indenfor marketing? Så lyt med på http://marketingbrief.dk/. The #AskGaryVee show skulle efter sigende være en af de bedste marketingpodcasts på markedet. Lyt til den på itunes. Hvis du er lidt mere til den sprognørdede side af kommunikationsfaget, så er podcasten Godt ord måske noget for dig. Den dykker nemlig ned i det danske sprog og udforsker forskellige sider igennem interviews med forskellige sprogkyndige fagpersoner. Lyt til den på godtord.podbean.com. Tjek også Translatørforeningens blog for sprogindlæg.

Du kan også læse spændende artikler om kommunikationsfaget, eller høre dem som podcast, på Kommagasinets hjemmeside

Kommunikation og Sprogs karriereafdeling ønsker dig en god jul og et godt nytår. Vi glæder os til at komme med flere gode tips, kurser, artikler, webinarer, podcasts og meget andet i det nye år.

Edit page