21. august 2019

4 enkle tricks og så har du den skarpeste profil

/files/assets/news/profil-credits.jpg

En tydelig og skarp profil kan få dig langt i forhold til din jobsøgning, for er der noget en arbejdsgiver godt kan lide, så er det en troværdig medarbejder. Men drop ideen om, at du skal kunne alt.

Foto: Ben Sweet

Mennesker, der er tydelige omkring, hvad de kan, og hvad de ikke kan, virker mere autentiske og dermed mere troværdige. Er der noget en arbejdsgiver godt kan lide, så er det en troværdig medarbejder. Det er altid et sats, når man ansætter en ny medarbejde, og derfor handler det i høj grad om, at arbejdsgiver har tillid til, at man kan udføre jobbet.
En skarp profil handler om at fokusere på færre spidskompetencer i stedet for at skyde med spredehagel. Gør du førstnævnte, er der større chance for, at du rammer plet og appellerer til virksomhedens behov. Lad være med at tænke på, at du skal kunne det samme som alle de andre. Fokuser på, hvad lige præcis du har talent for, og ikke mindst, hvad du synes er sjovt. Drop idéen om, at du skal kunne alt.

Du skal sørge for, at din profil er enslydende, de steder, hvor den er synlig for arbejdsgiverne. Ellers bliver billedet af dine kundskaber mudret.

1.    Overskriften på LinkedIn
Hvorfor ikke slå fast i din personlige overskrift på LinkedIn, hvad du er knivskarp til ? Det er synligt for rigtig mange mennesker, og så kan det i øvrigt fungere som søgeord, som rekrutteringsfolk og arbejdsgivere kan søge på.

2.    Den faglige profil på dit CV
Dit CV skal målrettes de jobs, du søger. Især er det vigtigt, at den faglige profil peger i retning af den virksomhed du søger hos, og de funktioner de efterspørger. Genbrug kernekompetencerne fra din LinkedInprofil, så arbejdsgiver får et ensartet indtryk, når hun kigger på dit CV og googler dig. Det er i den faglige profil, du har mulighed for at rammesætte din erfaring og dine aktiviteter, så arbejdsgiver læser disse med de briller, du ønsker.

3.    Ansøgningen
Når arbejdsgiver har kigget på dit CV og fundet det interessant, går hun videre til din ansøgning. Derfor skal du sørge for, at der er en rød tråd fra CV til ansøgning. Se den faglige profil på dit CV, som en appetizer for, hvad der skal stå i din ansøgning. Byg ansøgningen op over de samme kompetencer (og HUSK at komme med konkrete eksempler på, hvad du kan gøre med de kompetencer).

4.    Fortæl lidt om dig selv....
Når du er blevet inviteret til jobsamtale, vil en af de første spørgsmål ofte være : Fortæl lidt om dig selv. Her bygger du igen din korte tale op over de samme kompetencer, erfaringer og ikke mindst din motivation.

Og så kommer du til at stå skarpere end et lysstofrør på en mørk vinterdag.

Edit page