Webinararkiv

 

Webinararkivet indeholder de webinarer, som KS har rettigheder til at vise i ubegrænset tid.

 

Pension: Spring den kedelige læsning over

Oplægsholdere:
KS’ formand, Per Lindegaard Hjorth, indleder webinaret, og kundechef Claus Bielefeldt Petersen fra PFA holder oplæg og svarer på spørgsmål.

Varighed
1:08 min

Beskrivelse
Pension er vigtig. Men det kan også være abstrakt, fjernt og – indrømmet – kedeligt.

Vil du gerne blive klogere på pension uden at skulle læse lange breve og orienteringsmaterialer, så sæt dig godt til rette i sofaen og deltag i dette webinar. Her får du et hurtigt overblik over, hvad det er vigtigt at være opmærksom på, og hvad det egentlig er, en pensionsordning indeholder. 
 

På webinaret kommer vi blandt andet ind på følgende: 

  • Hvor meget bør du egentlig spare op, og hvorfor betyder de først indbetalte penge mest? 
  • Hvordan får du mest muligt ud af din pension - det afhænger nemlig blandt andet af din aktuelle livssituation 
  • Pensionsordningen dækker dig også, inden du når pensionsalderen – for eksempel hvis du bliver alvorligt syg. Få overblik over, hvordan du er dækket 
  • Hvad nu hvis man har flere pensionsordninger – kan det så betale sig at samle dem, og i givet fald hvordan? 


Der bliver taget udgangspunkt i de pensionsordninger PFA tilbyder de offentligt og privatansatte KS’ere. Men har du pensionsordning et andet sted, er du lige så velkommen og får også nyttig viden. 

Content marketing med Joakim Ditlev

(webinaret begynder cirka 10:32 inde i videoen)

Oplægsholder 
Joakim Ditlev

Varighed
25 minutter (oplæg)
20 minutter (spørgsmål)

Beskrivelse
Joakim Ditlev giver dig en introduktion til content marketing, og hvordan du selv kan komme i gang med ganske få midler.

Bliv klogere på løn og lønforhandling i det offentlige

Oplægsholder 
Jacob Suhr

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
Er du ansat i det offentlige, eller overvejer det? Synes du også, at lønsystemet i det offentlige kan være svært at forstå? Og er det bare lidt uigennemskueligt, hvordan du kan få nye tillæg?

Barselsplanlægning i praksis

 

Oplægsholder 
Hans Frederik Linde

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
Den perfekte barselsplan tager sig forskellig ud alt efter dine og familiens behov. Men hvor starter du? Og hvilke muligheder har du og familien? Det får du et indblik i under dette webinar, hvor udgangspunktpunktet er den praktiske håndtering af barselsplanen.

 

Jobsøgningsstrategi - effektiviser din jobsøgning!

 

Oplægsholder 
Ask Lehrmann og Marianne Greve Jensen

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
Jobsøgning er meget end at skrive 2 ansøgninger om ugen på opslåede stillinger. Faktisk bliver mange ledige slået ud af, at de går i stå i processen og ikke ser den fremgang, de håber. Dette webinar er for alle jobsøgende, ledige eller ej, som vil blive bedre til at strukturere deres jobsøgning. Vi vil snakke om alt fra forskellige jobsøgningsmetoder, og hvordan man undgår stress i hverdagen, til hvordan man strukturerer en hverdag og bruger sin tid effektivt. Webinaret afholdes af Kommunikation og Sprogs konsulenter Marianne og Ask, som har mange års erfaring med karriererådgivning.

 

 
 

Bliv skarpere på din motivation


Oplægsholdere
Ask Lehrmann og Marianne Greve

Varighed
51 minutter

Beskrivelse
Vi kender alle til det at miste motivationen for noget – at vi pludselig ikke længere har energi til at handle – og hvad gør vi så? KS karrierekonsulenter Ask Lehrmann og Marianne Greve Jensen sætter spot på hvad motivation egentlig er for en størrelse – eller rettere størrelser. For motivation kommer i mange former, og du behøver ikke være lige motiveret for alle aspekter i din jobsøgning, eller dit arbejde, for at lykkedes.

Du bliver klogere på hvordan du kan adskille forskellige motivationsformer, skarpere på hvad der motiverer dig mest og mindst – og at det er helt OK, at der er sådan. Vi giver også gode råd til hvordan du kan arbejde med din motivation både alene og sammen med andre

LinkedIn - Sådan gør du!

Oplægsholder 
Ask Lehrmann

Varighed
50 minutter

Beskrivelse
Du har med alt sandsynlighed en LinkedInprofil – det har de fleste.
Men vidste du, at over 34 procent af arbejdsgivere bruger LinkedIn som rekrutteringsværktøj, at sociale medier er et centralt rekrutteringsværktøj for større virksomheder, og at vigtigheden af sociale medier i rekruttering er stadig stigende?

Og vidste du, at der er en række ting, du kan gøre for at være i toppen, når virksomheder søger deres nye ansatte?

Sådan læser du et stillingsopslag og skriver en ansøgning

Oplægsholdere
Ask Lehrmann og Marianne Greve

Varighed
44 minutter

Beskrivelse
Det er ofte researchfasen som man springer hurtigst over, når man i midten af en travl jobsøgningsproces skal sende ansøgningerne afsted. Men det er ofte en fejl, for det er gennem udførlig research af jobopslag, hjemmesider, sociale medier og andet, at man som jobsøgende kan få den kant over de andre kandidater som kan lande en stillingen.

I dette webinar vil konsulenter Ask og Marianne gennemgå en god researchproces. Vi skal snakke om uopfordrede ansøgninger, at læse et stillingsopslag, at ringe til en virksomhed, og meget andet. Og så vil du være meget bedre klædt på til at skrive den bedste ansøgning!

Skriv til nettet

 

Oplægsholder 
Tina Reichstein

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
At skrive en god tekst til nettet kræver at du ved hvad der virker. Hvis du savner inspiration til at blive en bedre webskribent, er dette webinar noget for dig.

Du får gennemgået hvad du særligt skal være opmærksom på inden du lægger din tekst på nettet. Inden kurset får du en tekst som du selv kan arbejde med så den bliver klar til at blive lagt på nettet.

Du kan bl.a. se på 

  • hvordan teksten kan fange læserens opmærksomhed 
  • hvordan afsnit og overskrifter kan støtte læsningen på skærmen 
  • hvordan du kan gøre teksten lettere at forstå og hurtig at skimme. 

Dansk tekstredigering

 

Oplægsholder 
Tina Reichstein

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
Du får gennemgået, hvordan en tekst bliver redigeret fra en uoverskuelig, lang tekst til en velfungerende tekst, hvor der er tænkt over

  • hvad der er vigtigt for modtageren at få at vide
  • hvordan man rydder op i unødig information
  • hvordan man gør tekster overskuelige.

Engelsk tekstredigering


Oplægsholder 
Henrik Gottlieb

Varighed
57 minutter

Beskrivelse
Skriver du selv tekster på engelsk, oversætter du tekster til engelsk, eller retter du andres engelske tekster? Så læser du selvfølgelig korrektur før du afleverer teksterne til kunden. Men måske er en almindelig korrekturlæsning ikke nok til at sikre at teksten er relevant for modtageren? Den bliver måske set, men ikke læst – og slet ikke forstået.

Engelsk korrekturlæsning

Oplægsholder 
Jane Hansen

Varighed
57 minutter

Beskrivelse
Er korrekturlæsning af engelske tekster en af dine opgaver? Har du problemer med at rette, fordi du er usikker, mht. hvad der er sprogligt korrekt? Eller oplever du ofte, at du ved, du har ret, når du læser korrektur, men at du ikke kan finde belæg for dit synspunkt?

Vi gennemfører mange kurser og uddannelsesforløb i engelsk korrekturlæsning. Måske er du ikke klar til et længerevarende kursus i korrekturlæsning; derfor kan vores gratis webinar med en introduktion til korrekturlæsning være det rigtige for dig.

Notat- og referatteknik

 

Oplægsholder 
Pia Hardy

Varighed
58 minutter

Beskrivelse
Er du en af dem der sidder til et møde og noterer og noterer og samtidig synes at det er svært at skelne det væsentlige fra det uvæsentlige? Eller oplever du at det er svært at lytte koncentreret og skrive samtidigt?

Rollen som referent kan opleves som både stressende og krævende, men sådan behøver det ikke at være. 

På dette webinar får du en smagsprøve på hvordan du lytter fokuseret, tager dækkende notater og skriver præcise og læsevenlige referater. Du bliver præsenteret for en velstruktureret og informativ dagsorden som gør arbejdet med din lytte-og notatteknik meget nemmere. Og du får indsigt i forudsætningerne for at udfylde din rolle som referent så optimalt som muligt. 

Dansk korrekturlæsning

 

 

Oplægsholder 
Jane Hansen

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
På dette webinar lærer du at finde mange af de almindelige fejl i tekster. Ved gennemgangen får du forklaret, hvor du finder belæg for rettelserne.

Kommatering

 

Oplægsholder 
Jane Hansen

Varighed
67 minutter

Beskrivelse
På dette webinar får du et overblik over de væsentligste kommaregler.

Skriv det gode CV

Webinar
Skriv det gode CV

Oplægsholdere
Ask Lehrmann og Marianne Greve

Varighed
48 minutter

Beskrivelse
Hvilke afsnit skal et CV indeholde? Kan man bruge et brutto-CV? Skal man målrette et CV, og hvordan? Hvor meget personlighed skal der med? Skal jeg have et billede?
Disse spørgsmål, og mange andre, kan du få svar på på dette webinar. Karrierekonsulenter Marianne Greve Jensen og Ask Lehrmann gennemgår A-Z af det gode CV, både til dig som starter fra bunden og for dig der gerne vil give det en opdatering.

Sæt brugbare mål for din kommunikation

Webinar
Sæt brugbare mål for din kommunikation

Oplægsholdere
Jesper Andersen

Varighed
60 minutter

Beskrivelse
Gode mål giver retning, prioritet og motivation, mens dårlige mål avler frustration og pseudo-arbejde. Lær at kende forskel og hvordan du selv sætter brugbare mål for jeres kommunikation

Effektiv kommunikationsmåling handler et langt stykke hen ad vejen ”bare” om at have de rigtige metoder og værktøjer på plads. Det er ikke nogen vanskelig videnskab. Men for at du kan gå i gang, er du jo nødt til at have et mål – og her går det desværre faktisk ofte galt for mange kommunikatører (og deres chefer).

Digitale Jobsamtaler

Oplægsholder
Rickie Nielsen

Varighed
1 time og 23 minutter

Beskrivelse
Ved du ikke, hvordan du skal gribe en digital jobsamtale an uanset om det drejer sig om en screening eller en reel jobsamtale? Vil du gerne tage styringen og vise hvem du er til samtalen, så arbejdsgiveren får lyst til at ansætte dig? Til dette webinar vil du få praktiske eksempler på, hvordan du skal præsentere dig selv og inspirerende ideer til, hvordan du bliver husket længe efter samtalen - uden at sælge!

Tips og Tricks til din studieøkonomi

Webinar:
Tips og tricks til din studieøkonomi

Oplægsholdere

Sebastian Refsgaard, Lån & Spar

Varighed

46 minutter

Beskrivelse
På webinaret bliver du blandt andet klogere på:

- hvordan du får et overblik over dine indtægter og udgifter 
- hvor mange penge du har til dig selv hver måned
- hvordan du slipper for at få et skattesmæk
- hvordan du får en sund studieøkonomi

Det vægter cheferne i kommunikations- og marketingsbranchen, når de skal ansætte dig

Webinar:
Det vægter cheferne i kommunikations- og marketingsbranchen, når de skal ansætte dig

Oplægsholder: Karrierekonsulent Marianne Greve Jensen og fagkonsulent Ask Lehrmann

Varighed:1 time og 3 minutter

Med data fra de nyeste rekrutterings- og brancheanalyser, spørgeundersøgelser og egne erfaringer giver de dig bud på, hvad du som kommunikations-, sprog- eller marketingfaglig bør fokusere på i din stræben efter drømmejobbet.

Onlinekursus i dansk kommatering

Webinar: Onlinekursus i dansk kommatering

Oplægsholder: Jane Hansen, Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 32 minutter

Dansk tekstredigering, 2. februar 2021

Webinar: Dansk tekstredigering

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 29 minutter

Skriv til nettet, 2. februar 2021

Webinar: Skriv til nettet

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 28 minutter

Notat og referatteknik, 3. februar 2021

Webinar: Notat og referatteknik

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 25 minutter

Engelsk tegnsætning, 9. februar 2021

Webinar: Engelsk tegnsætning

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 32 minutter

Engelsk korrekturlæsning, 1. marts 2021

Webinar: Engelsk korrekturlæsning

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 30 minutter

Engelsk tekstredigering, 3. marts 2021

Webinar: Engelsk tekstredigering

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 22 minutter

Dansk kommatering, 9. marts 2021

Webinar: Dansk kommatering

Afvikler: Danske Sprogseminarer

Varighed:1 time og 37 minutte