Snart uddannet

Når du har bestået din sidste eksamen, bliver du aktivt medlem af Kommunikation og Sprog.

Som færdiguddannet, og samtidig medlem af KS, vil du få flere rettigheder i mange forskellige situationer, blandt andet når du bliver ansat i et job. KS kan hjælpe dig med at få den bedst mulige løn, de arbejdsvilkår, du har ret til, og gennemgå din jobkontrakt for eventuelle faldgruber som klausuler.

Når du bliver færdiguddannet, vil overgangen fra studerende til aktivt medlem ske helt automatisk fra den dato, du gav os som forventet afslutningsdato, da du meldte dig ind.

Bliver du færdig senere end det tidspunkt, du oprindeligt regnede med, skal du huske at fortælle os det. Ring til Medlemsservice på 3391 9800 eller kontakt os her, hvis du har ændringer til din afslutningsdato.

A-kassen - du har kun 14 dage

Du skal huske at melde dig ind i a-kassen senest to uger efter, at du har modtaget din sidste karakter og dermed har bestået hele din uddannelse. Fristen er meget vigtig. Glemmer du den, har du ikke længere ret til optagelse i a-kassen på baggrund af din uddannelse. Det vil betyde, at du skal være i arbejde et helt år, før du har optjent retten til at få dagpenge.

Bliver du derimod meldt ind inden for fristen, vil du have ret til at modtage dagpenge en måned efter din uddannelse er afsluttet.

Hvis du har meldt dig ind i a-kassen mindst 12 måneder før du bliver færdig, vil du have ret til at modtage dagpenge fra første dag du er ledig efter din uddannelse er afsluttet. Hvis du er under 30 år, er medlemskabet gratis under studiet.

Læs mere om optagelse i a-kassen

Hvad koster et dimittendmedlemsskab til KS?

I det første halve år efter at du er færdiguddannet, betaler du kun halvt kontingent til KS. Det vil sige, at kontingentet i den periode er 723 kroner i kvartalet og herefter 1446 kroner i kvartalet.

Se alle kontingenter her

Meld dig ind i KS her